Kowalczyk i hardtrening for å stoppe norsk dominans

Etter den turbulente sesongen: Slik skal polakken slå tilbake.

Vasaloppet ble en drømmedag for Justyna Kowalczyk. Her er hun i målområdet med den tradisjonsrike vinnerkransen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter en turbulent sesong, preget av kontroversielle uttalelser, kneproblemer og varierende resultater, innledet Polens langrennsess Justyna Kowalczyk fredag oppkjøringen frem mot 2015-2016-sesongen.

32-åringens sesong nådde sitt bunnpunkt i Tour de Ski, da hun besvimte underveis i den avsluttende etappen opp til Alpe Cermis

På tampen av sesongen fant hun imidlertid formen, og sikret seg en bronsemedalje på lagsprinten, sammen med Sylwia Jaskowiec, samt en imponerende seier i Vasaloppet.

Kowalczyk har allerede fortalt at hun vil satse på langløp i sesongen som kommer, og at verdenscupen vil bli nedprioritert. I et intervju med Eurosport forteller hun nå mer om planene for sesongen.

— Jeg kan nå si med sikkerhet at jeg ikke vil gi slipp på Tour de Ski, sier Kowalczyk.

Planlegger å stille i Canada-tour

I en æra der kvinnelangrenn har blitt dominert av norske løpere, var Kowalczyk lenge kjent som dronningen av Tour de Ski. Fra 2010 til 2013 vant hun sammenlagt fire år på rad.

kowalczyk.jpg

De to siste årene har Therese Johaug og Marit Bjørgen vunnet, men nå skal altså Kowalczyk gjøre et nytt forsøk.Den polske skistjernen forteller at hun også har planer om å stille i den andre verdenscuptouren, som går i Canada i mars.

— Den canadiske touren blir en stor kraftprøve, fordi dette er et tidspunkt av sesongen der mange er slitne. Jeg ønsker å starte der og kjempe mot de beste, sier Kowalczyk.

Les også

Kowalczyk operert: - Hun fortalte om sterke smerter

— Vil kreve annerledes trening

Hovedfokuset for Kowalczyk blir imidlertid å ruste seg opp for de store langløpene, deriblant Vasaloppet, der hun er regjerende mester.

— Først av alt ønsker jeg å forberede meg på best mulig måte, og sikkert mye bedre enn forrige sesong. I den kommende sesongen har jeg litt forskjellige mål. Jeg har prøvd å gå langløp, og dette vil sikkert kreve annerledes trening, sier Kowalczyk.

Polakken forteller at hun vil begynne treningen i Zakopane fredag. Der vil hun tilbringe to uker, før turen går videre til Sierra Nevada-fjellene i Spania.

Norges landslagssjef Vidar Løfshus opplyser om at også det norske laget starter treningen for fullt 1. mai.

Den første landslagssamlingen er fra 11. til 15. mai i Oslo.

Publisert: