Deila: Derfor lykkes jeg, og ikke Solskjær, i utlandet

Skotsk storavis har merket seg at Ronny Deila bryter med en trend av norske trenerskuffelser.

Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila er to av de mest spennende, norske treneremnene. Her snakker de sammen etter seriekampen mellom Molde og Strømsgodset på Marienlyst i 2012.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lørdag ble Ronny Deila skotsk seriemester med Celtic. Etter en suksessfylt første sesong i Glasgow, som også har bragt med seg et ligacupgull, er nordmannen populær blant mediene og Celtic-supporterne.

Med suksessen bryter også 39-åringen med en skuffende trend for norske trenere, etter at andre treneremner som Ståle Solbakken, Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær har mislyktes i britisk fotball de siste årene.

Den trenden har også storavisen The Scotsman merket seg. Avisen har skrevet en artikkel med tittelen «Deila bryter med trenden av norske fiaskoer».

Overfor avisen kommer også Deila med en analyse av hvorfor nettopp han, og ikke hans landsmenn, har lyktes.

— Jeg kjenner ikke dem så godt, men jeg tror at det som gjør meg annerledes er hvordan jeg er som leder, sier Deila til The Scotsman.

Les også

Deila og Johansen ble seriemestere: - Vi har oppnådd noe stort

— Jeg har hatt litt flaks

— Det handler om personligheten min. Jeg sier ikke at jeg er bedre, men jeg er annerledes. Det jeg også gjorde riktig var å velge riktig klubb. Det var så vanskelig for Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, med alt som pågikk der. Det var det samme for Solbakken. Wolverhampton solgte sine beste spillere. Det er vanskelig å si at jeg er bedre enn dem. Jeg har hatt litt flaks også.

Ståle Solbakken ble aldri en suksess i Wolverhampton, og er nå tilbake i FC København.

Solskjær var brennhet på trenermarkedet etter to seriegull og et cupgull med Molde. Til slutt falt valget på Cardiff, en klubb i en turbulent situasjon, hovedsakelig på grunn av den kontroversielle eieren Vincent Tan.Solskjær og Cardiff rykket først ned fra Premier League, og etter en dårlig start på nivå to sesong etter, fikk nordmannen sparken etter åtte og en halv måned i jobben.

Solbakken overtok Championship-klubben Wolverhampton i mai 2012. Syv måneder senere fikk den tidligere landslagsspilleren sparken, etter et pinlip tap mot Luton Town fra nivå fem i FA-cupen.

Les også

Deila håper å kopiere 90-tallets Rosenborg-suksess

— Man må nyte det

På høsten virket det på flere tidspunkt som om også Deila sto i fare for å lide samme skjebne som sine landsmenn. Spesielt etter Champions League-exiten mot slovenske Maribor og 0-1-hjemmetapet for lille Hamilton Academical stormet det rundt Deila.

Det hele skulle imidlertid ende med gulljubel for Deila og Celtic. Det har riktignok blitt et slags minstekrav for klubben de siste sesongene, spesielt siden erkerival og utfordrer Rangers spiller på nivå to.

Allerede før lørdagen hadde Deila fått smaken på gull i Skottland. Her poserer nordmannen med ligacuptrofeet etter finaleseieren over Dundee United.

Deila understreker imidlertid at ligagullet ikke kan tas for gitt.— Du må se på historien. Det har vært perioder der Celtic har vært gode, og perioder Rangers har vært gode, så man må virkelig, virkelig nyte det når man er på toppen, og det er ikke noe du kan ta for gitt.

For Celtic gjenstår nå tre seriekamper. Den første er på bortebane neste søndag mot Aberdeen, laget som følger nærmest på tabellen.

Publisert: