Rodgers: - Spillerne viste hva de synes om meg

Liverpool-manageren sier han ikke føler seg presset etter uavgjortkampen mot Everton.

ta9f5b49.jpg
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

EVERTON-LIVERPOOL 1-1

I forkant ble det av mange sett på som kampen som kunne avgjøre Brendan Rodgers' fremtid som Liverpool-sjef.

Etter et tidlig ledermål skaffet av nykommeren Danny Ings, rant imidlertid det hele ut i sanden for Rodgers.

For etter at Romelu Lukaku utlignet like før pause, var det Everton som var nærmest seieren.

Det endte uansett 1-1. Dermed har ikke Everton slått Liverpool på ti seriekamper — siden 17. oktober 2010. Det er første gang Everton har spilt så mange ligakamper mot Liverpool uten å vinne siden 1984, ifølge Opta.

Les også

Dette får Liverpool hvis de velger Klopp: - En fantastisk motivator

Rodgers: — Spillerne svarte

— Spillernes motivasjon var veldig høy da vi dro hit. Vi vet at vi forbedrer oss for hver kamp. Vi kan fortsatt forbedre oss i pasningsspillet, sier Brendan Rodgers til Sky Sports, ifølge BBC.

Liverpool er nå på 10. plass i Premier League. Rodgers mener kampen mot Everton viser at spillerne støtter ham.

— Det er ikke noe press på meg. Min bekymring er laget, og du har sett et svar på hva de føler, sier Rodgers.

Romelu Lukaku var mye involvert i søndagens rivaloppgjør. Han scoret utligningsmålet, og var også involvert i en amper konflikt med Liverpool-stopper Mamadou Sakho.

— Vi fortjente å vinne i dag, vi kontrollerte kampen. Mignolet gjorde noen gode redninger og vi skulle ha vært flinkere til å bevare roen med ballen, sier Lukaku.

Fantomredninger fra Mignolet

Det 225. Merseyside-derbyet fulgte en god, gammel oppskrift allerede fra starten av. Kampen hadde temperatur - og flust med målsjanser.

Her jubler Romelu Lukaku over sin 1-1-scoring. Målet var Lukakus tredje på 80 Premier League-minutter, siden han scoret to mot West Bromwich mandag.

Liverpools James Milner skjøt i stolpen etter 25 minutter, men Everton var aller farligst. Brendan Rodgers kunne prise seg lykkelig for at han hadde Simon Mignolet i mål.Først reddet han glimrende etter en Steven Naysmith-heading, før han like etter stoppet et godt skudd fra James McCarthy.

Liverpool kunne puste lettet ut. Like etter kunne de juble. Milners corner var presis, og på bakerste stolpe sto nysigneringen Danny Ings og headet bortelaget i ledelsen.

Liverpool virket imidlertid rufsete bakover, og det mønsteret gjentok seg like før pause. Både Emre Can og Martin Skrtel mislyktes med å klarere ballen — og da var Romelu Lukaku nådeløs. Everton-spissen kontrollerte ballen med én touch, før han hamret ballen i nettet.

Fikk du med deg dette? Søndag ble sesongens første manager-exit i Premier League et faktum.

- Fungerer ikke i det hele tatt

I starten av omgang var ikke de store målsjansene like hyppige. Det gikk imidlertid fort frem og tilbake, og det var Everton som virket mest truende, anført av en god Ross Barkley.

ta9f574f.jpg

21-åringen er født og oppvokst i Liverpool, som den eneste på banen, og ga prov på det med glødende engasjement kampen gjennom. Etter 66 minutter var han nær å få Goodison Park til å gå av hengslene, men langskuddet gikk i stedet like utenfor stengene.Brendan Rodgers erstattet Danny Ings med Adam Lallana kvarteret før slutt, men bortelaget slet stort sett med å få ballen frem til angrepsspillerne, først og fremst Daniel Sturridge, som var usynlig gjennom flesteparten av de 90 minuttene.

— Liverpools midtbane fungerer stort sett ikke i det hele tatt. Ingen alternativer i det hele tatt til å bygge opp bakfra, så ingen tilførsel til angrepet, vurderte The Times-journalist Rory Smith på sin Twitter-konto.

Neil Lennon, tidligere Celtic-manager og nåværende Bolton-manager, valgte imidlertid å fremheve Evertons midtbane, og roste James McCarthy og Gareth Barry i BBCs livestudio.

Lagenes angrepsspillere fikk imidlertid ikke markert seg stort mot slutten, og dermed ebbet det hele ut i et uavgjortresultat - for tredje gang på rad i serieoppgjør mellom lagene.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

 • Gerrard snakker ut: - Var på vei mot selvmordsvakt
Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Everton FC
 4. Liverpool FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Leteaksjon på Stord - bilfører savnet etter ulykke

 2. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

 3. 24.429 nye koronasmittede registrert siste døgn

 4. Kritisk til Disneys nyinnspilling av «Snehvit og de syv dvergene»: – Hva driver dere med?

 5. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 6. Nå kan flere teste seg ut av koronakarantenen