Milans megatalent fikk frysninger da han så Erlend Tobias (12) fra Laksevåg på treningsfeltet

Se Hachim Mastours (17) hyllest av sin norske superfan.

Erlend Tobias Lunde står her sammen med forbildet sitt, Milans Hachim Mastour.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

«Jeg fikk frysninger da jeg så deg der, kledd i drakten min og med et skilt hvor det sto at du ønsket å møte meg. At du har dratt så langt for meg er en ære. #cuoreincredibile», skriver Milans stortalent Hachim Mastour (17) på sin Instagram-profil.

Over teksten har han lagt ut et bilde av Erlend Tobias Lunde (12) fra Lakevåg, passende antrukket i Milan-drakt med «Mastour 98» på ryggen.

Bildet er nå blitt likt over 36 000 ganger i bildedelingstjenesten.

Her er bildet fotballstjernen la ut.

— Det er veldig stort. Det er utrolig kult at han bryr seg så mye, sier Erlend Tobias.

Les også

Ødegaard kåret til verdens største talent

Møtte idolet

Som en del av sommerferien i Sør-Europa, besøkte familien Lunde klubbens treningsfelt utenfor Milano i håp om å treffe sønnens store idol. Kledd i Mastour-drakten og med et skilt som signaliserte at han ønsket å møte Mastour i hånden, sto de tålmodig og ventet på at Milan-spillerne skulle bli ferdig å trene.

— Vi prøver å være demokratiske når vi planlegger feriene våre, sånn at alle får gjøre noe de ønsker. Erlend Tobias hadde veldig lyst til å møte Hachim Mastour, og siden vi var i området så tenkte vi at vi kunne prøve – selv om sjansene var minimale, forklarer far Ivar Konrad Lunde.

Men med skiltet i hånden vakte Erlend Tobias oppmerksomhet på Milanello, og noen av de ansatte ønsket å realisere guttens ønske. De gikk for å hente Mastour, og etter en liten stund kom han gående mot sin superfan og tok seg tid til å slå av en prat.

— Jeg sa ikke så mye, men det var utrolig stort. Vi hadde et håp da vi dro dit, men jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å treffe ham, forklarer Erlend Tobias.

Møtet gjorde inntrykk på flere enn bare 12-åringen. For samme dag la altså Mastour ut bildet av Erlend Tobias på Instagram.

— Jeg ble veldig overrasket. Jeg tror jeg er den første supporteren han har lagt ut bilde av, sier Erlend Tobias stolt.

Superfan

I et Milan-lag med flere stjernespillere, er det kanskje noe spesielt at det er 17 år gamle Mastour som er blitt den unge bergenserens store forbilde. Men for Erlend Tobias er han den største.

— Jeg leste om ham i en artikkel på internett, og siden har jeg fulgt ham. Jeg synes det er kult at han er så ung og spiller på Milan, sier Erlend Tobias, som selv spiller fotball for Lyngbø.

Far er en svoren West Ham-tilhenger, men på grunn av Mastour har ikke sønnen fulgt i hans fotspor.

— Nå er han Milan-supporter på grunn av Mastour. Det er utrolig flott at han tar seg tid til unge supportere på den måten. Det viser at de er villige til å ofre noe for sine fans, og at han la ut bildet viser at han virkelig setter pris på det, sier pappa Lunde.

Har møtt flere stjerner

— Nå har Erlend Tobias fått oppfylt drømmen sin. Det har vært en fin ferie så langt, legger han til.

Men det er ikke første gang 12-åringen, hans bror og pappa har møtt store fotballstjerner. I London har de møtt flere av West Hams spillere, blant annet Alexandre Song, i tillegg til den tidligere Liverpool-spilleren Michael Owen.

— Både han, hans bror og jeg er over middels fotballinteresserte, så mens mor er ute og handler drar vi gjerne og ser på noen stadioner i de byene vi besøker. Vi har vært flere ganger i London og sett West Ham, sier Lunde.

Publisert: