Nyland om den uvanlige Ingolstadt-løsningen: - Det er uproblematisk

Ørjan Håskjold Nyland (24) mener det er uproblematisk at han må dele keeperplassen i tyske Ingolstadt med østerrikeren Ramazan Özcan.

Ørjan Nyland deler plassen med Ramazan Özcan i Ingolstadt, det mener han er uproblematisk.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

SOFIA (Aftenposten): — Vi har stått annenhver kamp og det er forsåvidt greit. Jeg er ny i klubben og det viktigste er at jeg har fått spille. Det viser at de har troen på meg, sier Nyland.

Han har fått beskjed om at klubben er fornøyd med situasjonen.

Les også

Dette er Tjærnås' bønn til Høgmo før Bulgaria-kampen.

— De ønsker at begge skal spille for å pushe hverandre hele veien på trening og gjennom sesongen.

- Kan det trigge frem noe ekstra at du har en du må kjempe med hver eneste dag?

— Ja, nå gjør det det. Fordi jeg er ny i klubben. Jeg har godt av å konkurrere. Per dags dato ser jeg kun positivt på det. Men på sikt ønsker jeg å bli den som står hele tiden, svarer landslagskeeperen, som slapp inn fire mål i Bundesliga-debuten mot Borussia Dortmund.

Hvem mener du at bør spille mot Bulgaria? Sett opp ditt lag her!

Ørjan Nyland og Ingolstad mot Dortmund.

Holdt nullen i to på radMen Håskjold Nyland holdt nullen da Norge spilte mot Sverige og Aserbjadsjan i juni. Siden det har 24-åringen skiftet klubb, fra Molde til Ingolstadt. Dersom Bundesliga-proffen også holder nullen i torsdagens EM-kvalifiseringskamp borte mot Bulgaria, har Norge et solid grep om tredjeplassen og playoffplassen i gruppen.

Les også

Norges spisstrener: - Trenger ikke drysse tryllestøv over spissene

— Denne kampen blir nøkkelen til det som skal skje videre. Bulgaria på hjemmebane (seier 2-1) var vår beste kamp i kvalifiseringen. Å gjenskape det ville vært fantastisk.

- Men du trenger litt hjelp av dem foran deg på banen?

— Ja, men av og til klarer en seg uten. Klarer vi å holde nullen, da er vi på god vei. Samtidig må Bulgaria fremover og da vil det åpne seg opp for oss også.

- Hvilke steg har du tatt etter at du ble Bundesliga-proff?

— Det er en ny hverdag. Det er nye trenere, nye øvelser og nytt lag. Det er en overgang som tar litt tid. Jeg har fått jobbet med det jeg trenger å utvikle meg på. Og jeg ser allerede resultater av det.

- Hva har du utviklet deg på?

— Jeg klarer å jobbe med rekkevidden, sprangteknikk som de liker i Tyskland, og utenom det føler jeg at vi jobber godt.

- Hva er ditt neste kortsiktige mål?

— Jeg vil spille mest mulig. Etterhvert håper jeg å spille alt. Å bli den ene førstekeeperen, ikke en av de to. Det får bli målet på sikt. Nå har jeg fått debutere i en av de store ligaene og det er kjekt.

Publisert: