Ranheim slapp med skrekken

Utspilt og lå under etter en time – men snudde det via ekstraomganger mot Byåsen.

RESIGNERT: Byåsens spillere måtte se at Ranheim var sterkest til slutt.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Byåsen-Ranheim 2-3:

BYÅSEN ARENA (adressa.no): Etter å ha startet 1. divisjonssesongen uten seier og forlenget rekken med kamper uten full pott til elleve etter 0-0 mot Bærum på hjemmebane tre dager i forveien, trengte Ranheim en oppløfting mot Byåsen på Dalgård.

Det et oppgjør mellom to lag som kunne vært divisjonskolleger denne sesongen, men Byåsens 1-4-tap mot Levanger fire runder før slutt, gjorde at Byåsen til slutt havnet ett poeng bak seriemesterne fra Nord-Trøndelag.

Men mot Ranheim var det få som kunne seg divisjonsforskjellen på lagene – og Byåsen var det klart beste laget de første 60 minuttene. Men med hjelp av to offensive bytter, snudde Trond Nordsteiens hardt pressede menn kampen.

Stolpetreff for hvert lag

Ranheim gikk offensivt ut fra start og kunne fått betalt allerede etter drøyt 100 sekunder. Robert Stene fikk rom foran 16-meteren, men avslutningen ble blokkert. Nedfallsfrukten ble plukket opp av Jo Sondre Aas, som overlistet Andrè Trondsetås i Byåsen-målet – bare for å se at ballen traff innsiden av stolpen.

Det gjorde også Byåsens Martin Grong Risan 17 minutter senere. Etter at ingen av lagene så ut til å kvikne til av Ranheims pangstart, men hjemmelaget var nær ved å bli forært ledelsen.

Vegard Fiske holdt på å skrive inn en kjempebrøler på CV´n i Ranheim-debuten, men ble reddet av stolpen da Grong Risan prøvde å flikke ballen forbi Even Barli.

Byåsen best

Da tok Byåsen mer og mer over kampen. Vertene kjempet Ranheim ut av stilen og skapte det som var av farligheter. Men da høyreback Marius Dahlsaune Nossum hadde en skikkelig forsvarsavslutning fra åtte meter og Ørjan Valstrand ble stoppet av fingertuppene til Even Barli på hjørnespark, var det 0-0 til pause.

Noe som fort ble til en fortjent 1-0-ledelse like etter pause, da et Ranheim i allerede sjokktilstand, fikk en ny kilevink.

Byåsen hadde lenge taket på Ranheim i onsdagens cupkamp på Dalgård.

Even Barli klarte ikke å holde et lang oppspill og forærte Martin Grong Risan ballen på åpent mål. Den lokale Byåsen-spilleren takket og bukket – og fikk en enkel jobb med å gi hjemmelaget en fortjent 1-0-ledelse.

Selvmål

Da hadde ikke Ranheim-trener Trond Nordsteien noe annet valg enn å sette inn Torgil Gjertsen og Mads Reginiussen, to spillere som var spart fra start. Dermed hadde Ranheim satt inn alle offensive sylindre i jakten på et utligningsmål – men måtte ha hjelp av en tidligere Ranheim-spiller for å overliste Trondsetås i Byåsen-målet.

For da Torgil Gjertsen kom seg forbi oppasseren sin og fikk slått et knallhardt innlegg bak Byåsen-forsvaret var det en uheldig Ivar Furu i en posisjon der han ikke klarte å komme seg ut av veien. En ulykkelig Furu ble nærmest truffet før ballen gikk som et prosjektil bak en keeper som knapt rakk å reagere.

— Ballen gikk mellom beina på han foran meg og jeg hadde ikke en sjanse til å reagere. Surt, sier ulykkesfugl Furu.

Da gjenstod 20 minutter av ordinær tid.

Komikveld

Som fort kunne blitt til 1-2 like etter da Byåsen-forsvaret inviterte til komikveld. For en lang ball fra Ranheims Karl Morten Eek så ut til å være enkel å klarere for Ørjan Valstrand, som valgte å stole på sin egen keeper. I mellom kom Mads Reginiussen som fikk vippet ballen over keeperen, men Tronsetås rakk å hive seg foran Reginiussen, som mistet balansen i forsøket på å nå igjen ballen.

Samme Reginiussen fikk en kjempesjanse til å avgjøre kampen like etterpå, men avsluttet like over fra svært god posisjon ved femmetersstreken.

Dermed endte det 1-1 ved full tid – og det ble klart for 30 nye minutter på Dalgård.

— Vi hadde god kontroll og var det beste laget i 90 minutter. Det er ekstra surt når vi var tre mann alene inne i feltet uten Ranheim-spillere rundt, men det ble baklengs likevel, sier Byåsen-trener Finn-Magnus Johannesen.

— Vi var heldige som ikke tapte etter 90 minutter. Byåsen var strået hvassere enn oss og føler nok at de kunne ha vunnet, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien.

Stene i sentrum

Som var hendelsesløse inntil Karl Morten Eek bestemte seg for å leke en blanding mellom Roberto Carlos og Lionel Messi. Midtstopperen forserte alle på venstresiden, før han knallet ballen inn i feltet.

Der sto Robert Stene mutters alene og hadde få problemer med å sette ballen i mål fra 120 centimeter. Da samme Stene fikk muligheten på straffespark, etter at Torgil Gjertsen kjørte karusell før han falt i duell med en Byåsen-forsvarer og keeper, ble all tvil feid til side.

For ett minutt før pause i ekstraomgangen og to minutter etter ledermålet, satte Stene det som så ut til å være spikeren i kista til 1-3. Ett minutt før slutt reduserte Ivar Furu til 2-3, men det var ikke nok til å rokke med Ranheims cupavansement.

— Jeg synes vi var klart best i ekstraomgangene og vant fortjent hvis man ser på dem isolert sett. Vi kunne hatt både 4 og 5-1 før vi slapp inn et unødvendig mål på slutten. Men vi er meget fornøyd med å gå videre. Det er tross alt det som teller, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien.

Publisert: