Derfor vil Tettey ha store mål på trening

Har lovet 30 treningsscoringer gjennom sesongen. Nå har han fem.

NYE MÅL: Alexander Tettey er ikke den mest målfarlige i Norwich. Men han bedyrer at han prøver hardt for å få en scoring i Premier League, og hevder at han ofte lykkes på trening.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): Alexander Tettey roses av både supportere, journalister og sponsorer etter at han kom tilbake fra ankelskaden som holdt ham på tribunen i tre måneder. Mot Tottenham sist helg var han sterkt delaktig i 1-0-seieren.

Sponsorene på Carrow Road var så fornøyd med trønderens jobb at han fikk en champagneflaske som bevis på at han var hjemmelagets beste.

Zlatan-mål

— Det er fint at sponsorene mener jeg var best. Men det her var en lagseier. Og det er nettopp vi som et lag som har vist oss frem skikkelig den siste tiden. Vi spiller god fotball, men mangler mål. Det er det som er hovedproblemet vårt, sier Tettey.

Selv var han nær ved å gjøre noe med den statistikken. Hadde han truffet ballen med hælen, ville han hatt en «Zlatan-scoring» på CV-en. Men det ble med forsøket, som det ofte gjør med Tettey når det handler om scoringer.

Det er kanskje heller ikke så rart med tanke på at han står med fattige to avslutninger på mål på sine 13 kamper (hvorav én cup) denne sesongen. Dermed står han fortsatt med én fattig scoring i Norwich-trøya, fra debuten i cupkampen mot Doncaster.

Det er akkurat 17 måneder siden.

Suser i vinkel

— Tro meg, jeg prøver virkelig å score. Jeg har et veddemål mot en av fysioene i klubben om at jeg skal score 30 mål på trening i løpet av sesongen. For noen dager siden hadde jeg også et knallskudd rett i vinkelen fra cirka 20 meter. Så jeg kan score, og det er klart jeg vil ha en scoring i Premier League før jeg gir meg. Jeg jobber med saken, humrer han.

- Hvordan går det med veddemålet da?

— Nå står jeg med fem scoringer, så jeg har en jobb å gjøre. Håpet mitt er at vi kun spiller med store mål hver eneste trening fremover, ler han.

Men tross null mål og få avslutninger mener klubben han er såpass viktig at ledelsen benyttet seg av opsjonen som binder Tettey til klubben ut neste sesong.

— Det er godt å vite at Norwich setter pris på meg. Ikke det at jeg har brukt mye energi på om det vil skje, men det viser at klubben tror på meg. Det er jeg selvfølgelig veldig glad for, sier Tettey til adressa.no.

- Beste defensive midtbanespilleren

Hadde ikke klubben brukt opsjonen innen 1.mars ville han vært fri til å snakke med andre klubber, eller eventuelt gått inn i nye forhandlinger med Norwich.

— Slike opsjoner er veldig vanlig i Norwich, og som ny spiller i Premier League satte jeg meg ikke akkurat på bakbeina da opsjonsbiten var et tema. Egentlig er det en vinn-vinn- situasjon. Jeg kunne vært fri mann hvis det ikke gikk bra, og klubben hadde mulighet til å ha meg med videre hvis det var ønskelig. Klubben kunne jo ha brukt skadestatistikken min mot meg, men det skjedde ikke, sier han.

Michael Bailey, som følger Norwich tett som journalist i Norwich Evening News, er ikke overrasket over klubbens reaksjon.

— Jeg mener Tettey er den beste defensive midtbanespilleren i klubben. Han dekker veldig mye rom, og det er ingen tvil om at han var veldig savnet i skadeperioden, forklarer Bailey.

PS: Søndag møter Norwich, som ligger fire poeng over nedrykksstreken, tabellnabo Aston Villa.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk