Finne spilte mer enn noen gang før i Bundesliga

Bergens spisshåp Bård Finne (19) fikk store sjanser og en halvtimes spilletid i Bundesliga.

SKAPTE SJANSER: Bård Finne (19), her i duell med Georg Niedermeier onsdag, fikk flere muligheter til å score sitt første Bundesliga-mål mot Stuttgart.
Publisert: Publisert:
Les også

La Manga-turneringen: Se alle kampene og høydepunktene her

icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

FC Köln-spissen Bård Finne (19) har tilsynelatende brukt starten av 2015 godt. Onsdag fikk han mer spilletid enn noen gang tidligere i Bundesliga, da han kom inn en halvtime før slutt i en kamp mot Stuttgart.

Finne, kjent som en nådeløs avslutter, fikk også flere muligheter til å sette sin første scoring i den tyske toppdivisjonen. Dessverre for ham misbrukte han dem, foran drøyt 48.000 tilskuere.

— Han forspilte Kölns tre største sjanser, heter det om Finne i lokalavisen Kölner Stadt-Anzeiger.

Spissens to beste muligheter gikk over. Til tross for missene får han ros på Kölns hjemmesider.

— Finne hadde en re-vitaliserende effekt på Köln-angrepet. Han utviklet seg til et våpen for Köln og plaget Stuttgart-forsvaret med løpene sine, heter det.

Kampen var Bård Finnes femte i Bundesliga. Agenten hans, Stig Lillejord, tror det kan bli flere i ukene fremover.

— Bård har nå rykket frem i spisskøen. Köln lånte nylig ut konkurrenten Simon Zoller, som de hentet for tre millioner euro sist sommer, til Kaiserslautern. At de valgte det er en positiv beskjed.

Les også

Finne med Köln-scoring i siste treningskamp

Les også

Åpner for utlån av Finne

Hyller arbeidet Finne har lagt ned

Köln hentet også inn en spiss i januarvinduet. Lillejord tror ikke nødvendigvis det er ødeleggende for Finne.

— Den nye spissen er en helt annen type, en targetspiss. Bård har understreket kvalitetene sine den siste tiden, og nå er det et spørsmål om tillit og tid før det første Bundesliga-målet kommer.

Agenten har tidligere åpnet for utlån av Finne, men vurderer nå signalene fra klubben og utsiktene til spilletid som for positive til å la det skje. Lillejord er svært fornøyd med innsatsen 174 centimeter høye Finne har lagt ned for å nærme seg laget.

— Da han var hjemme i Bergen i julen, la han ned et treningsarbeid som var helt fantastisk. Han kom tilbake til Köln i januar og dro på treningsleir i Florida, der han gjorde det ekstremt godt.

Finne spilte 90 minutter og scoret for et toppet Köln-lag mot Fluminens, og gjorde enda et mål i den siste treningskampen før Bundesliga startet opp etter vinterpausen.

I serien ligger Köln plassert midt på tabellen når sesongen er halvveis. På ni hjemmekamper har Köln kun tatt syv poeng. Dette er fjerde gang de spiller 0-0 på hjemmebane i år. På bortebane er Finnes lag derimot svært sterke. Med 16 poeng på ti kamper borte ligger laget på andreplass på bortetabellen i Bundesliga.

Onsdag spilte Finne og lagkameratene med sørgebånd for å markere bortgangen til den tyske trenerlegenden Udo Lattek. Lattek vant Bundesliga rekordmange åtte ganger med ulike klubber, og var en periode sportsdirektør i Köln.

Til helgen venter bunnlaget Paderborn.

Publisert: