Vachier-Lagrave vant toppduellen: Er i delt ledelse i kandidatturneringen

Magnus Carlsens tidligere sekundant Maxime Vachier-Lagrave kan bli hans rival i årets VM-duell. Franskmannen er i delt ledelse halvveis i kandidatturneringen.

Publisert: Publisert:

Maxime Vachier-Lagrave har imponert i kandidatturneringen i sjakk. Etter seieren mot Jan Nepomnjasjtsjij onsdag er de to i delt ledelse halvveis. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • NTB

Onsdag vant Vachier-Lagrave over Jan Nepomnjasjtsjij i et parti mellom de to beste i sammendraget, og det betyr at de begge har 4,5 poeng når de åtte deltagerne har møtt hverandre en gang hver. De er ett poeng foran sine nærmeste rivaler.

Vachier-Lagrave skaffet seg ganske tidlig et overtak som vokste inntil det ifølge computeren sto til seier. Etter 47 trekk og snaut fire timer ved brettet ga Nepomnjasjtsjij opp.

29-årige Vachier-Lagrave kom med i kandidatturneringen som reserve da Teimur Radjabov trakk seg på grunn av frykt for koronaviruset. Så langt har han imponert.

– Jeg vet ikke om jeg har hatt flaks. Det viktige er å spille bra, og bortsett fra partiet mot Wang Hao har jeg spilt rimelig bra. Jeg er ganske fornøyd med min innsats så langt og håper å følge opp trenden slik at jeg kan fortsette denne reisen, sa Vachier-Lagrave i intervju med arrangøren.

Les også

Sjekk den proppfulle listen: Mesterskapene kommer slag i slag etter koronakrisen

De tre øvrige partiene onsdag endte med remis, og det betyr at fire spillere er ett poeng bak tetduoen. Ding Liren, en av forhåndsfavorittene, er i likhet med onsdagens motstander Kirill Aleksejenko to poeng bak teten.

– Mitt spill har vært veldig dårlig. Jeg spilte med høy risiko i dag, men fant ikke de rette trekkene. Jeg vet ikke om motgangen kommer til å slutte, men jeg håper det, sa Ding.

– Første halvdel har ikke vært bra. Trøsten er at det er sju partier igjen, sa Aleksejenko.

Vinneren av kandidatturneringen møter Magnus Carlsen i VM-duell i desember.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

  3. «Varsellampene er fleire. Og me kan koma til å høyra meir om QAnon. Det er mørkt nedst i kaninholet»

  4. Jeg forlanger at denne boka blir lest

  5. Rogfast skal være klar i 2031

  6. Han vil ha store deler av Sirdal ut av Sirdal – og inviterer til folkeavstemning

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen