Tungt for Karoline Bjerkeli Grøvdal på hinderøvelsen

Karoline Bjerkeli Grøvdal er usikker på hva framtiden vil bringe. Hun innrømmer at hun er bekymret over situasjonen etter 13.-plass på 3000 meter hinder i VM.

Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer 13 på 3000 meter hinder i VM i Doha i Qatar mandag. Bildet er fra fredagens kvalifisering.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Kenyanske Beatrice Chepkoech løp i ensom majestet fra start til mål. Hun gjentok ikke tabben fra forrige VM og fikk endelig sitt VM-gull. Hun kom i mål på 8.57,84. Emma Coburn fra USA tok sølvet, mens tyske Gesa Krause tok bronsen.

Grøvdal kunne ikke matche tempoet som ble satt fra start og fikk det tøft i finalen.

– Kroppen var tung fra start i dag. Jeg blir stiv i beina med en gang, det var verre enn i forsøket, sa Grøvdal, som vurderte å bryte.

Les også

VM-medaljen glapp for Jakob Ingebrigtsen: – Jeg ga alt jeg kunne

Hun har ingen god forklaring på hvorfor det er så tungt å løpe.

– Jeg er litt bekymret. Jeg hadde håpet at det skulle være litt lettere. Det var ingen god følelse i dag, og jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn. Jeg har løpt bra på trening, men fikk en strekk i låret for to uker siden, så det ble en uke uten løping, sa Grøvdal.

Grøvdal skal også løpe 5000 meter i VM. Hun håper de tunge beina kan forklares med at løper hinder og at det blir annerledes når de er borte.

– Det er en distanse jeg vet jeg behersker. Men jeg har bare en dag på å snu dette, så nå gjelder det å restituere seg, sa Grøvdal.

(©NTB)

Publisert: