Nordmannens lag rystet Tottenham i Champions League

Tottenham ledet med to mål mot Olympiakos. Så raknet det.

Omar Elabdellaoui (midten) og Olympiakos slo kraftig tilbake etter å ha kommet under 0-2 mot Tottenham.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

OLYMPIAKOS - TOTTENHAM 2–2

Olympiakos rundspilte Tottenham før pause, men kom under 0-2 i onsdagens mesterligakamp. Mål av Daniel Podence og Mathieu Valbuena reddet ett poeng for vertene.

Fire effektive minutter midt i første omgang var det som skulle til for de engelske gjestene tross et kraftig Olympiakos-overtak.

Først scoret Harry Kane på straffespark etter å ha blitt felt selv. Deretter hamret Lucas Moura inn 2-0-målet ved stolpen fra distanse.

Les også

Agenter: Så mye er Haaland verdt

Omar Elabdellaoui og Olympiakos, som på det tidspunktet hadde et overtak på åtte mot to i antall skuddforsøk, la seg ikke ned av den grunn. Vertene fortsatte å presse på med hurtig kontringsfotball og godt relasjonsspill, og like før hvilen fikk de lønn for strevet.

Daniel Podence gled gjennom Tottenham-forsvaret og satte ballen kontant i mål ved lengste stolpe.

Trygg Kane

Etter hvilen ble kampbildet et annet, med et Tottenham-lag som virket hvassere enn i starten av kampen. Likevel var det Olympiakos' tur til å få straffe etter 51 minutter da Mathieu Valbuena ble stanset ulovlig av Jan Vertonghen.

Den lille franskmannen omsatte selv straffen i scoring.

– Vi startet ikke så godt sist sesong, og da måtte vi ta igjen det tapte. Dette er bare den første kampen, og vi tror definitivt at vi kommer til å ta oss videre fra gruppen, sa Kane etter at forrige sesongs finalist rotet bort en tomålsledelse.

– Dette er enkelt å forklare. Når vi ikke spiller med intensiteten denne turneringen krever, så sliter vi. Det handler ikke om taktikk, men om kvalitetsspillere, om kvaliteten på forberedelsene til å prestere, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Les også

Tjærnås rangerer Champions League-lagene: Skal den lyseblå drømmen endelig bli virkelighet?

Harry Kane scoret for Spurs onsdag kveld.

Etter utligningen tok Olympiakos færre sjanser, og annen omgang var mer jevnspilt enn den første.

Helt på tampen ble det skummelt for Tottenham da Hugo Lloris bommet med en utboksing, men keeperen fikk selv avverget til hjørnespark. Dermed endte det 2-2 i Hellas.

Kaptein Elabdellaoui spilte hele kampen for Olympiakos.

Club Brugge og Galatasaray spilte også tidligkamp onsdag. Den endte 0–0. Martin Linnes var ikke i den tyrkiske storklubbens tropp.

Les også

Tjærnås ble rørt av denne mannen: «Man tenker at han er feit og ferdig. Det stemmer virkelig ikke»

Kontrollert Bayern-seier

Bayern München topper gruppe B etter oppskriftsmessig hjemmeseier mot Røde Stjerne onsdag. Tyskerne hadde kontroll på det meste og vant 3-0 uten å anstrenge seg for mye.

– Det er viktig å vinne den første kampen i turneringen. Vi kunne ha scoret flere, men vi er fornøyd med dette, sa Bayern-trener Niko Kovac.

Tross Bayern-dominansen skulle det ta 33 minutter før den første scoringen kom. Ivan Perisic løp seg fri på venstre og slo et godt innlegg som Kingsley Coman stupheadet i mål.

Ti minutter før slutt åpnet også scoringsmaskinen Robert Lewandowski målkontoen i årets mesterliga. Polakkens 2-0-mål var av det komiske slaget. Han prøvde å spille fri Serge Gnabry, men litt kløning i Røde Stjernes bakre rekker endte med at han selv fikk tilbake ballen og kunne skli den inn i nettmaskene.

På overtid fastsatte Thomas Müller resultatet til 3-0.

Publisert: