Brynes landslagsspiller mister flere kamper

Rogvi Baldvinssons skade er verre enn antatt. Færøyenes landslagsspiller står over Brynes toppkamp mot Vard søndag og mister flere landskamper.

Publisert: Publisert:

Rogvi Baldvinsson spiller ikke for Bryne mot Vard Haugesund søndag, han har også meldt forfall til de to kommende landskampene for Færøyene mot Malta og Andorra. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

 • Egil Ø. Nærland

– Helt umulig å bli klar til oppgjøret mot Vard Haugesund. Det går sannsynligvis noen uker til jeg er på banen igjen, sier midtstopperen til Aftenbladet.

Han har kjent en begynnende strekkskade i lysken, gikk ut tidlig i bortekampen mot Arendal for to uker siden og startet uten å fullføre 90 minutter mot Sotra for én uke siden.

– Skaden er verre enn jeg trodde. Akkurat nå er det ekstra ergerlig, fordi vi er inne i en fin periode med Bryne, og fordi jeg går glipp av internasjonale kamper, sier 30-åringen som er fast inventar på Færøyenes landslag.

– For først gang på 11 år har jeg meldt avbud til landslaget og mister Nations League mot Malta (3/9) og Andorra (6/9), to kamper der vi er favoritt, beklager Baldvinsson som har spilt 45 ganger med Færøyenes flagg på drakten siden han debuterte i 2010, da som Ålgård-spiller.

Les også

Smilene er tilbake på Bryne

Årets sesong har vist at den rutinerte stopperen er bedre enn noen gang. Han er visekaptein og en av trener Jan Halvor Halvorsens mest betrodde spillere.

I toppoppgjøret mot Vard Haugesund søndag ettermiddag blir han etter alt å dømme erstattet av Marius Andersen, også han en svært rutinert spiller.

Før kampen leder Bryne 2. divisjon avdeling to med 17 poeng. Sotra på andreplass med en kamp mer har 16, mens Vard Haugesund på tredjeplass har 15 poeng. Bryne-seier i Haugesund vil gi laget en solid luke på tabellen etter at åtte av 13 innledende serierunder er spilt.

Brynes antatte lagoppstilling: Igor Spiridonov – Joshua Robson, Kristoffer Hay, Marius Andersen, Pål Aamodt – Andreas Dybevik, Henning Romslo, Bjarne Langeland – Robert Undheim, Joacim Holtan, Thierry Dabove.

Publisert:

Les også

 1. Bryne herjet med serielederen – tok over tabelltoppen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21182171254656
2Molde21131752262640
3Rosenborg21116440211939
4Vålerenga2111553627938
5Kristiansund2198441291235
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League Qualification
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Myrhol som FNB-leder: - Jeg er selvfølgelig sjokkert

 2. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 3. Birgit Skarsteins søster snakker ut: – Vi satt og gråt på badegulvet i én time

 4. Legen har sett moderne nordmenn overveldes av slitenhet og uro. Han gjenkjenner noen klare trekk ved dem som beholder både ro og helse.

 5. Amalie Iuel takknemlig for å være i Norge: - Jeg har venninner som er blitt jaget av politiet fordi de har trent i parker

 6. Elev ved Kannik koronasmittet - lærere og medelever i karantene

 1. Bryne FK
 2. Eliteserien
 3. Fotball
 4. Nations League
 5. Vard