Syrstad Engen og Wolfsburg klare for Champions League-finale

Ingrid Syrstad Engen og hennes lagvenninner i Wolfsburg kan glede seg til Champions League-finale søndag etter 1-0-seier over Caroline Graham Hansens Barcelona.

Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburg er klare for Champions League-finalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Wolfsburg - Barcelona 1–0

Barcelonas menn ble ydmyket av Bayern München i Champions League. Kvinnene prøvde å gjenreise klubbens ære og var best i det meste av semifinalen, men også de måtte gi tapt for tysk motstand. Bittert nok var det tidligere Bayern-spiller Fridolina Rolfö som scoret.

Engen var involvert da Wolfsburg tok ledelsen etter en snau time, med en flott crossball til Svenja Huth. Innlegget fra høyre ble bare halvklarert. Ewa Pajor prøvde seg med et flygende brassespark, og via en Barcelona-forsvarer havnet ballen hos svenske Rolfö, som scoret fra kort hold.

Det var mot spillets gang, og etter at Barcelona hadde misbrukt en rekke store sjanser, mange av dem med norske Graham Hansen i en hovedrolle i semifinalen mot sin tidligere klubb.

– Jeg følte meg ganske sikker på at vi kom til å vinne, og vi gjorde alt unntatt å score. Vi hadde nok sjanser til å score minst tre mål, mens de fikk et mål ut av ingenting. Det føles tungt, men vi må gratulere dem og ønske dem lykke til i finalen. Selv må vi dra hjem og trene mer, sa Graham til BT Sport.

På overtid ble hun løpt ned av keeper Friederike Abt i feltet, men i stedet for straffespark fikk hun frispark mot seg.

Det var to lag som nesten hadde glemt følelsen av å tape som møttes. Barcelona var ubeseiret i 31 kamper (29-2-0) siden finaletapet mot Lyon i fjorårets Champions League-finale, Wolfsburg er nå ubeseiret i 40 kamper (37-3-0) siden CL-kvartfinalen mot Lyon i mars i fjor.

Det endte i nedtur for Caroline Graham Hansen og Barcelona.
Les også

Nyhetsbyrå: Messi har gitt beskjed om at han vil forlate Barcelona

Lekehumør

Graham viste seg fram allerede i kampens åpningsminutt med et fint raid som endte med et skudd utenfor mål. På det som har vært Martin Ødegaards hjemmebane var det en annen norsk tekniker som viste fram sitt avanserte repertoar.

Dødballfoten hennes sto bak kampens første store sjanse da hun i det 13. minutt tok hjørnespark fra venstre. Bak en duell ved nærmeste stolpe traff ballen den utstrakte armen til stopperen Kathrin-Julia Hendrich og spratt mot mål. Keeper Abt slo den så vidt over, men om det hadde vært VAR i kvinnenes mesterliga ville det nok blitt straffespark.

Det ville det kanskje også i motsatt ende av banen da Marta Torrejón dyttet en motspiller noen minutter senere. Det ble ingen straffer på Anoeta, men Barcelona holdt taktpinnen og kom til de fleste sjansene.

Graham var involvert i de største. I det 37. minutt spilte hun fram Asisat Oshoala med en lekker utsidepasning. Spissen avsluttet utenfor hardt presset av Hendrich og Abt.

Les også

Er isolert på hotell i «rød sone»: Kan oppnå sin store drøm til uka

Lyktes ikke

I det 41. minutt hadde Graham vandret over på venstresiden. Hun ble spilt fram av Maria León, vendte nydelig bort Dominique Jenssen og fyrte løs mot nærmeste hjørne. Ballen strøk stolpen og traff nettveggen.

Wolfsburg, der Engen gjorde en god jobb i en av de to ankerrollene på midtbanen, var farlig på kontringer. Huth hadde lagets beste sjanse i første omgang, men var litt i ubalanse da hun nikket fra god posisjon, og keeper Sandra Paños reddet.

Barcelona hadde fortsatt overtaket etter pause, og i det 51. minutt kom Graham alene gjennom med et perfekt timet løp på en pasning i rett øyeblikk. Alene med keeper prøvde hun å finne Oshoala i stedet for å skyte selv, og Wolfsburg klarerte.

Rett etter baklengsmålet kom Barcelona til flere store muligheter, men saften gikk litt ut av laget mot slutten. Graham fant Jennifer Hermoso inne i målgården ti minutter før slutt, men ballen gikk ikke inn, og da Graham ble kroppstaklet av keeper fikk Wolfsburg frispark.

Dermed er det Wolfsburg som får møte Lyon eller Paris Saint-Germain i finalen, i jakten på klubbens tredje mesterligatittel. Barcelona må fortsatt vente på sin første.

Kristine Minde bidro også på Wolfsburgs vei til mesterligafinale, men etter å ha avsluttet med tysk dobbelttriumf ble hun Rosenborg-spiller før mesterligasluttspillet.

(©NTB)

Publisert: