Dette sier landslagslegen om Graham Hansens skade

Lørdag spiller Norge åttendedelsfinale i VM. Det ser ut til at lagets store stjerne rekker kampen.

Caroline Graham Hansen måtte
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

REIMS: Caroline Graham Hansen hadde krykker å støtte seg på da hun forlot Grand Hotel Continental i Reims tirsdag ettermiddag. Beskjeden fra landslagets store stjerne var imidlertid ikke særlig haltende.

«Glad i dag også! Det gledes til ⅛-delfinale i helgen», skrev hun under et bilde på Instagram. Det viste at hun kvelden i forveien satt på ryggen til Therese Sessy Åsland etter 2-1-seieren over Sør-Korea. Da hadde hun et smil rundt munnen.

Tirsdag satte Graham Hansen og resten av de norske VM-håpene kursen mot Nice, hvor den første utslagskampen spilles lørdag kveld. Der venter enten Australia, Brasil eller Italia. Akkurat nå ser det ut til at den ferske Barcelona-profilen rekker det som blir en av hennes største kamper i karrieren.

Graham Hansen tråkket kraftig over da hun ble taklet og skaffet Norge straffe tidlig i den andre omgangen mot koreanerne. Da hadde hun allerede sendt Norge i ledelsen med sitt første mesterskapsmål tidlig i den første omgangen.

Tirsdag holdt landslagslege Said Tutunchian en kort pressebriefing i bakgården på hotellet i Reims. Også han hadde oppmuntrende nyheter til alle som fryktet at de norske VM-sjansene skulle bli betydelig svekket uten lagets nummer 10.

Les også

Derfor ble Mjelde glad da Sør-Korea scoret

Landslagslege Said Tutunchian møtte et spent norsk pressekorps i Reims.

Sykling og styrketrening

MR-bildene tirsdag morgen hadde påvist en liten leddbåndsskade, men Tutunchian fastslo at prognosene var svært gode med tanke på å rekke en kamp lørdag kveld. Han understreket også at Graham Hansen selv ser veldig positivt på situasjonen.

Nå er det fysioterapeutene som skal sørge for at det største angrepsvåpenet blir kampklart. Det skjer gjennom ulike styrkeøvelser, sykling og andre behandlingsmetoder de neste dagene.

– Det er for å forsterke muskulaturen rundt ankelen og gi henne best mulig sjanse til å spille, sier Tutunchian.

Han understreker at det er individuelt hvordan en spiller reagerer på behandlingen.

– Det kan gå veldig bra, men det kan også ende med at hun ikke rekker kampen.

Jakter mentalt overskudd

Trener Martin Sjögren var naturligvis glad for de positive skadenyhetene om Graham Hansen. En av hans viktigste oppgaver nå blir å sørge for at laget får overskudd igjen. Mot Sør-Korea så spillerne slitne ut, noe som Graham Hansen heller ikke la skjul på i pressesonen etter kampen.

Svensken tror ikke det fysisk utmattelse elevene lider under, men at de heller er litt utladet mentalt.

– Alle her er fysisk topptrente. Det er mer det som sitter over skuldrene, det er det som blir avgjørende inn mot neste kamp, sier treneren.

Resepten blir å bryte de vanlige rutinene. Det er nå over fire uker siden spillerne møtte til de siste VM-forberedelsene i Oslo. Selv om stemningen rapporteres å være meget god i gruppen, kan dagene bli kjedelig like.

Alle fikk derfor helt fri dagen etter Sør-Korea-kampen. Kanskje blir onsdagens trening på et annet tidspunkt enn 11.30, som har vært normalen under hele samlingen.

Tre tøffe kamper

Det var ikke bare Graham Hansens skade som skapte bekymring mandag kveld. Det norske spillet var heller ikke i nærheten av nivået i de to første kampene. Tidvis ble laget rundspilt av sørkoreanerne, som riktignok er omtrent likt med Norge på FIFA-rankingen.

Kaptein Maren Mjelde ser likevel lyst på situasjonen. Hun mener det ikke er noen grunn til bekymring.

– Vi visste at vi var i en av de tøffeste gruppene i VM. Det har vi fått kjenne gjennom tre kamper. Nå er vi over det første hinderet og kan begynne å se videre. Er det noe som virkelig motiverer oss, så er det å spille en utslagskamp i VM.

Publisert: