Tromsø har fått Arctic Race-etappe – ingen vet hvem som skal betale

Pål Julius Skogholt (SV) vil ikke bruke kommunale penger på sykkelrittet. Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) vil gi støtte, men ikke like mye som tidligere år.

JA OG NEI: Gunnar Wilhelmsen (t.v.) sier ja til Arctic Race-støtte, men vil moderere støtten fra sist. Pål Julius Skogholt (t.h.) sier et klart nei til kommunal støtte til sykkelrittet.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I 2014 og 2017 sa SV nei til å gi kommunal støtte til det nordnorske sykkelrittet.

– Det er helt enkelt for mye penger for en todagers fest. Det kan vi ikke støtte, sa Ingrid Marie Kielland, SVs representant i formannskapet, i 2017.

Da stemte hun som eneste representant i formannskapet mot innstillingen om å bruke 6,4 millioner kroner på Arctic Race.

Budsjettet som til slutt ble vedtatt var 4,8 millioner kroner, og regnskapet viste at sluttregninga for kommunen i 2017 kom på 4,6 millioner kroner.

Når det i dag ble klart at 1. etappe av neste års utgave igjen kommer til Tromsø, er SVs representant i formannskapet som også sitter i klima-, miljø- og samferdselsutvalget, Pål Julius Skogholt, klar på at partiet igjen vil kjøre en lik linje.

– Jeg er imot pengebruken, ikke Arctic Race of Norway, som jeg synes er fantastisk artig. Det er veldig bra at de vil komme til Tromsø, men jeg ser ikke at Tromsø kommune har noe penger å bidra med slik økonomien vår er nå, sier Pål Julius Skogholt til iTromsø.

Les også

Arctic Race kommer tilbake til Tromsø: Skal også innom Finland

– Kan ikke prioritere et sykkelritt

Finansiering fra kommunen gikk igjennom de to forrige gangene sykkelrittet ble arrangert i Tromsø.

– Du kan kanskje ikke snakke for alle sammen, men tror du at det går igjennom?

– Vi har ikke diskutert det ennå. Det kom en greier i dag, så vi har ikke diskutert det enda. Men mitt utgangspunkt er at vi kan ikke prioritere penger til et sykkelritt nå, sier Skogholt.

Wilhelmsen: – Skal bruke mindre

Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) er langt mer positiv, men advarer arrangørene at kommunen ikke vil være i nærheten av å legge like mange millioner på bordet som de gjorde i 2017.

– Vi må først og fremst få en oversikt, sier Wilhelmsen om pengebruken før han fortsetter.

– Det som er utgangspunktet er at vi har nå blitt tilbudt å ha åpningsetappen her. Så skal vi få opp en sak om hva eventuelle kostnader blir. Det som er situasjonen i forhold til det dét kostet sist, det er ikke i nærheten av det vi er villige til å bruke. Både organisering, det har jeg ikke fått tid å sette meg inn i, men også kostnadsnivået, så blir det annerledes. Så må vi se hvordan vi skal organisere det. Jeg har som sagt ikke sett på prosjektet fra forrige gang, sier Wilhelmsen.

– Så du har ikke forpliktet deg til noe penger?

– Vi har ikke politisk vedtak på penger.

– Så det er heller ikke diskutert hvor pengene skal tas fra?

– Vi har ikke vedtatt noe penger.

– Vet dere hvem som skal være ansvarlig for dette i Tromsø?

– Nei, det vet vi ikke. Vi har fått en sak fra Arctic Race nå som vi synes er veldig spennende. Det er en av de mest profilerte sakene i Nord-Norge. Det er også en sak som på en måte binder sammen alle fylkene, enten vi har to eller tre fylker, sier Tromsø-ordføreren.

– Når skal dette opp til behandling?

– Det har jeg ikke sett på. Det må vi se på fremdriften hvordan vi skal gjøre det, det må vi ta med politisk ledelse, så se på hvordan vi skal få til fremdriften, sier Wilhelmsen.

Publisert:
 1. Artic Race of Norway
 2. Sykkelritt
 3. Miljø
 4. Økonomi
 5. Tromsø

Mest lest akkurat nå

 1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 2. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 3. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

 4. Avhørte vitner kan ha husket feil

 5. To Viking-talenter tatt ut på landslaget

 6. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter