Søderlund om RBK-exiten: – Det hadde helt sikkert sett annerledes ut uten Bendtner

Alexander Søderlund innrømmer at kontrasten mellom RBK og Häcken er stor, men spissen hevder overgangen er en perfekt utfordring på tampen av karrieren.

Alexander Søderlund innrømmer at han har sommerfugler i magen foran sin første trening med nye lagkamerater fredag. Samboer Camilla og sønnen Noah kommer etter til Göteborg i april.
 • Petter Rasmus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg går ikke ned i lønn, for å si det sånn. Jeg er fornøyd med avtalen.

Det sier Alexander Søderlund om den økonomiske siden av toårskontrakten med Häcken.

– Men hadde jeg kun gått etter pengene, hadde jeg dratt til Tyrkia.

Dermed bekrefter «Søder» de seiglivede ryktene om fortsatt interesse fra den tyrkiske toppklubben Gaziantep.

Les også

Søderlund presentert for nytt lag: – En klubb som vil bygge videre

Gikk gratis

Spissen takket i vinterens overgangsvindu nei til et stående tilbud fra tyrkerne, og hevder samtidig at også andre klubber var interesserte.

– Jeg så det ble skrevet om Lech Poznan. Det kan hende det var hold i det, ja. Det var også andre interesserte klubber i Øst-Europa, sier han.

Siden Adresseavisen mandag avslørte at Søderlund var på besøk i Göteborg, har vi snakket med en rekke kilder og overgangen til Häcken.

Etter det Adresseavisen erfarer, lot RBK Alexander Søderlund gjøre som Mike Jensen – gå gratis fra klubben.

Dette handler om at RBK må kutte kostnader. I budsjettet for 2020 står det blant annet at utgiftene knyttet til spillerstallen skal ned fra 83 til 65 millioner kroner.

Les også

RBK-sjefen vraket fra lederrolle

Forespeilet sentral rolle

Søderlund hørte om interessen fra Göteborg for første gang for to uker siden, da den svenske agenten Fredrik Risp tok kontakt.

– Häcken ønsker å komme seg et steg videre, og utfordre de største. De henter meg for at jeg skal skyte laget oppover tabellen, og jeg blir veldig overrasket dersom jeg ikke spiller. Det er et offensivt lag med mange bra enkeltspillere som skaper mange sjanser. Et underholdende lag, men ingen storklubb. Det kan ikke sammenlignes med RBK. Rosenborg er topp to i Skandinavia og det er langt opp dit. Det er mest utfordringen som trigger. Det er det som er interessant for meg å få være med på, sier han.

Da ryktene igjen skjøt fart om at Søderlund var på vei bort fra Rosenborg under treningsleiren på Marbella, ble trener Horneland sitert på at klubben hadde forberedt seg på at spissen ville forlate klubben. Men Søder hevder han ikke ble skviset ut av RBK.

– Nei, det vil jeg ikke si. RBK var forberedt på at jeg skulle dra, og vi har pratet godt sammen. Jeg måtte ikke dra nå, men jeg tror det er riktig for begge parter. For min egen del trenger jeg en litt annerledes utfordring de siste årene.

Les også

Tetteys endelige bekreftelse: Kommer ikke til å spille for RBK igjen

Det ble intet lykkelig samarbeid mellom Søderlund og Bendtner i RBK.

Annerledes uten Bendtner

– Ble andre del av RBK-karrieren din slik du tenkte deg?

– Nei, det ble den ikke. Jeg presterte langt under det nivået jeg egentlig kan. Jeg har ingen unnskyldninger, men ikke fornøyd med slik ting har vært.

– I hvor stor grad er dette knyttet til Nicklas Bendtner inntreden på Lerkendal?

– Uten Bendtner hadde dette helt sikkert sett annerledes ut. Men slik er det bare. Man må komme seg videre. Det som har skjedd har skjedd, sier han.

Forlater seriemesteren 2020

Søderlund er sikker på at han forlater laget som vinner seriegullet denne sesongen.

– Det er stor forskjell på treningene i år kontra i fjor. Det er veldig tydelig. I tillegg er det mer sult i spillergruppa, og det hjelper utrolig mye. Jeg tror de er på rett vei og kommer seg opp der de hører hjemme igjen denne sesongen. Jeg er veldig sikker på seriegull i år. Molde er ikke noe bedre lag enn RBK, sier han.

Publisert:
 1. Nicklas Bendtner
 2. Alexander Søderlund
 3. Lech Poznan
 4. Mike Jensen
 5. Rosenborg BK

Mest lest akkurat nå

 1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 2. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

 3. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 4. Avhørte vitner kan ha husket feil

 5. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter

 6. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati