Norske Niklas (17) spilte på Old Trafford. Ble hyllet av fansen: – Helt sinnssykt

Foran 1400 entusiastiske bortesupportere fikk Niklas Haugland (17) spille på Old Trafford. Leeds-manageren har et godt øye til ham.

Publisert: Publisert:

Agent Stig Lillejord og Niklas Haugland på Old Trafford onsdag kveld. Foto: Privat

 • Viljam Brodahl
  Aftenposten

– Det var helt sinnssykt. En fantastisk opplevelse, sier Niklas Haugland.

17-åringen fra Bergen er nesten tom for ord etter den minnerike opplevelsen onsdag kveld. Nordmannen fikk spille fra start for Leeds’ U18-lag mot Manchester Uniteds unggutter på selveste Old Trafford.

– Jeg synes det gikk veldig fint. Det ble mye defensiv jobbing på meg, men det gikk bra. Det var et veldig godt lag vi møtte, forteller han.

Det endte med et knepent 0–1-tap, men Leeds produserte store sjanser og jaktet på utligningen i sluttminuttene. Høydepunktet for Haugland var å høre ropene fra bortetribunen.

Leeds hadde nemlig solgt hele 1400 billetter til borteseksjonen på få minutter.

– Det var helt rått. Det må være verdens beste fans. Det er bare helt sinnssykt at det kommer over 1400 personer på en U18-bortekamp, sier han entusiastisk.

 • LES MER: Slik blir Leeds-hverdagen for Niklas (16) fra Bergen

Ble kalt inn på kontoret til sjefen

Haugland ble klar for den tradisjonsrike engelske klubben for halvannet år siden. Det siste halvåret beskriver han som «helt fantastisk».

– Det kunne ikke vært bedre. Det har gått veldig fint. Jeg har fått to fulle kamper for U23-laget, trener fast med U23-laget og fått noen treninger med A-laget, sier han.

Treneren i Leeds er Marcelo Bielsa. Argentineren, som har trent klubber som Athletic Bilbao, Marseille, Lazio og Lille, kalles «Den gale». 64-åringen er en fargeklatt, og elsker å spille offensiv fotball.

– Her om dagen ble jeg kalt inn på kontoret hans. Han ga meg sjokolade fordi han mente jeg var så tynn, sier Haugland lattermildt.

– Jeg forstår ikke alt han sier, men jeg fikk en Colo-Colo-drakt (chilensk fotballklubb) etter at jeg hadde spilt godt i en U23-kamp, forteller bergenseren.

Selv om Bielsa er trener for A-laget, er han veldig involvert hos ungdomslagene også. Haugland forteller at treneren har enorm respekt i klubben.

Her poserer Niklas Haugland med Leeds-drakten da han ble presentert for 1,5 år siden. Foto: Privat

Landslagssamling

Stig Lillejord, nordmannens agent, gleder seg over Hauglands utvikling den siste tiden.

– Niklas har hatt en flott progresjon siden han kom for 1,5 år siden, sier Lillejord.

Agenten mener Leeds har blant verdens beste akademier. Lillejord er klar på at Haugland vil nyte godt av klubbens helprofesjonelle opplegg.

– Bielsa har hatt en tradisjon for å bringe opp unge spillere. Jeg mener Leeds ga syv-åtte debutanter fra U23-laget kamper for A-laget i fjor, sier han.

Nå drar Haugland på landslagssamling på U18-laget til La Manga. 17-åringen gleder seg til å møte sine norske lagkompiser.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Ryfast slo fire rekorder: – Helt nydelig i Ryfylke

 3. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 4. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 5. Ka då ittepå skilsmissen?

 6. Bjørshol mister serieåpningen – De Lanlay kjemper mot klokken

 1. Leeds United
 2. Engelsk fotball