Sjansesløsing sendte Odd ut av Europa: - Vi var farligere enn dem

Odd måtte score mot Dinamo Zagreb for å gå videre i europaligaen, men etter 0-0 i Skien er eventyret ute for denne gang.

Det ble bare nesten for Thomas Grøgaard og Odd. Europa-eventyret er over. Foto: NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Odd tok ledelsen 1-0 borte mot Dinamo Zagreb i den første kampen i europaligaens 3. kvalifiseringsrunde, men måtte til slutt gi tapt med 1-2. Det førte til at Skien-laget måtte ha scoring på hjemmebane torsdag. Det klarte de imidlertid ikke.

– Jeg synes vi gjør en god kamp, og mener å huske at vi er nærme oftere enn det de er. Vi er farligere enn dem faktisk. Så er vi så bra defensivt som vi kan være. Vi kunne satt ballen i mål. Utenom det føler vi at vi gjør alt riktig, sa en skuffet Stefan Mladenovic til NTB etter kampslutt.

Dinamo Zagreb var det beste laget i første omgang, men skapte kun én sjanse. Odd og Olivier Occean hadde omgangens største da veteranen gikk opp på fem meter på en corner. Spissen klarte imidlertid ikke få ballen på mål.

Odd skapte flere sjanser i andre omgang i det mange har karakterisert som den viktigste kampen i klubbens historie, og først ut var Riku Riski etter 54 minutter. Hurtigtoget kvittet seg med oppasseren sin, men avslutningen gikk i nettveggen.

Les også

Skotske medier om Rosenborg: – De ville ha trengt hvilestoler

Sjansesløsing

Occean ville gjøre opp for bommen i første omgang, og var utrolig nære kun to minutter senere. Etter et innlegg fra Riski headet canadieren ballen i tverrliggeren. Fredrik Semb klarte ikke avslutte på returen.

Den spanske U-landslagsspilleren Dani Olmo ga Odd en gavepakke på tampen da han fikk sitt andre gule kort med fire minutter igjen av kampen, kun ti minutter etter at han entret banen, og Dinamo Zagreb måtte sende alle mann i forsvar.

Odd skapte flere store sjanser på dødball og Steffen Hagen var nære på det påfølgende frisparket etter Olmos røde kort, men kapteinen klarte ikke få headingen på mål.

Les også

Her blir RBK-drømmen knust: – Et vanvittig treff

RBK eneste norske lag igjen

Dermed endte det med 0-0 og exit for Odd, til tross for flere store sjanser.

Rosenborg er Norges eneste representant i europaligaen etter exiten av mesterligaen mot Celtic onsdag. Motstanderen i fjerde og siste kvalifiseringsrunde blir trukket fredag.

– Akkurat nå blir alt bare en fattig trøst. Men spør meg om en times tid, så gleder vi oss til europaligakvalifiseringen, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter 0-1-tapet på hjemmebane mot Celtic. (@NTB)

Publisert:
  1. Odds BK

Mest lest akkurat nå

  1. Mann i 60-årene skjelte ut politiet og rekte tunge etter fartsbot – dermed ble det dyrere

  2. Uniformert politi og flere voksne skal hindre store ungdomsfester på Vaulen

  3. Vurderer etter­forsk­ning av Siv etter mulig lov­brudd

  4. Nå vil Vigesdal selge Centrumsgaarden i Sandnes

  5. – Hold ut, det er bedring i sikte

  6. Brødre fikk skyhøy erstatning etter 31 år i fengsel