- At finalen endte med Ronaldo i bar overkropp er vel den minste overraskelsen

Cristiano Ronaldo gikk fra å være utskjelt til å bli den store helten i Champions League-finalen.

Han var usynlig i store deler av kampen, men da Champions League-finalen mellom Real Madrid og Atlético Madrid skulle avgjøres, inntok Cristiano Ronaldo hovedrollen.
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Han var usynlig i store deler av kampen, men da Champions League-finalen mellom Real Madrid og Atlético Madrid skulle avgjøres, inntok Cristiano Ronaldo hovedrollen.

Portugiseren banket ballen i mål og ble den store finalehelten. I vill jubel dro Ronaldo av seg drakten og viste frem overkroppen, akkurat som han gjorde det etter å ha scoret 4-1-målet da disse lagene møttes i finalen for to år siden.

— At dette endte med bar overkropp er vel den minste overraskelsen, konstaterte Petter Veland i Viasat-studioet etter kampen.

Se Ronaldos straffescoring her:

— Mentalt sterkt

Ronaldo fikk mye tyn av fotballkjennere underveis i kampen, men etter 120 minutters fotball pluss straffekonk sto han igjen som matchvinner.

— Man får litt følelsen av at det er sånn det skal være. At det var bestemt. Det ble litt som i 2014 der Ronaldo ikke spilte noen avgjørende rolle før han scoret det siste målet og fikk tatt av seg drakten, sa Veland.

— Det var en dårlig dag på tampen av en lang sesong. Vi så han var sliten og småskadet, men Ronaldo er mentalt sterk. Det er sterkt å sette den siste straffen når presset er størst, sa Morten Langli.

Les også

Ronaldo avgjorde høydramatisk Champions League-finale: - Jeg visste at jeg kom til å avgjøre

— Gullballen vil komme naturlig

Ronaldo ba Real Madrid-manager Zinedine Zidane om å få ta den siste straffen.

— Jeg hadde en visjon og så at jeg ville score det avgjørende målet, så jeg ba Zidane om å få ta den femte straffen, sa Ronaldo.

– Straffesparkkonkurranse er alltid et lotteri, man vet aldri hva som kommer til å skje. Men vi viste at vi hadde mer erfaring og scoret på samtlige straffer. Det er en fantastisk kveld for oss, sa matchvinneren.

Ronaldo har scoret 51 mål denne sesongen. Igjen sikret han seg toppscorertittelen i Champions League. Nå vendes blikket mo EM i Frankrike for Portugal om to uker.

— Jeg har scoret mer enn 50 mål, det er unikt, så Gullballen vil komme naturlig. Jeg er toppscoreren i Champions League og har akkurat vunnet turneringen, men å vinne Gullballen er ikke en besettelse for meg, sa Ronaldo.

Les også

Video: Se hele straffesparkkonkuransen her

— Ronaldo var ikke skadet

Ronaldo er Real Madrid-spilleren som har spilt flest minutter denne sesongen. Før kampen kom rapporter om at han slet med en skade, og han virket å være langt unna toppslag i finalen.

— Han var ikke skadet. Han kjempet og løp mye, som alle de andre spillerne. Han er alltid positiv og hjelper lagkameratene, sa Zidane.

— Vi snakket så vidt sammen før straffesparkkonkurransen. Det eneste vi snakket om var hvilken straffe han skulle ta, sa han videre.

Zidane ble med triumfen den syvende som har vunnet Champions League som spiller og manager.

— Zidane har gjort en fenomenal jobb. Han fortjener det, fordi han er en gentleman og ydmyk, så jeg er glad på hans vegne, sa Ronaldo.

Publisert:
 1. Champions League
 2. Cristiano Ronaldo
 3. Atlético Madrid

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 3. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter

 4. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 5. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 6. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger