Molde sjanseløse mot Sevillas superspisser

Får et tungt utgangspunkt før neste ukes returoppgjør.

JUBEL: Så glad blir Fernando Llorente etter å ha scoret mot Molde.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det må nå en liten sensasjon til om Molde skal sikre en plass i 1/8-finalen. Torsdagens kamp i Spania startet lovende, men ble til slutt tung for de blåkledde fra Romsdalen. Sevilla ble til slutt flere nummer for store.

— Det blir tøft å ta igjen 3-0, selvfølgelig. Det var bra i 25 minutter av kampen, så ble det tyngre og tyngre. Til slutt var Molde egentlig heldig som slapp unna med tre baklengs, sa tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud i TV-studioet til MAX.

STORTAP: Ole Gunnar Solskjær forklarer seg for pressen etter tap 3-0 i Sevilla.

Ole Gunnar Solskjærs menn hang brukbart med i åpningsminuttene, men oppgjøret ble til slutt en oppvisning fra Sevillas storscorere Fernando Llorente og Kevin Gameiro.Etter kampen var Molde-treneren irritert over 1-0-scoringen, som han mener burde vært annullert.

— Sevilla er 99 prosent sikkert videre. Men det er synd at de får 1-0 på et mål som ikke skal være mål. Llorente er i offside, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Offensiv Molde-start

I høst sjokkerte Molde europeiske storheter som Celtic, Ajax og Fenerbahce i puljespillet da de gikk videre som vinner av gruppen. Oppgaven i første sluttspillkamp var formidabel. Den spanske storheten er et av Europas beste hjemmelag, med 13 strake seirer på eget gress.

De har også vunnet Europa League to sesonger på rad. I løpet av sesongen har blant andre Barcelona og Real Madrid reist hjem fra byen uten poeng. Så var det Moldes tur.

— Det må jo ta slutt snart, sa trener Ole Gunnar Solskjær om den utrolige seiersrekken.

Les også

Ekspert på spansk fotball: – Tror Sevilla ville valgt en annen motstander om de kunne

Og gjestene fra Romsdal gikk respektløst til verks, sto høyt og prøvde å straffe storklubben på kontringer. Det lyktes nesten. Etter fire minutter fikk Mohamed Elyounoussi ballen inn i 16-meteren til Sevilla, men klarte ikke stokke beina ordentlig.

Tre minutter senere kom gjestenes beste mulighet. Ballen ble slått inn i bakrom, og etter svak kommunikasjon i Sevilla-forsvaret falt ballen ned hos Fredrik Gulbrandsen, men heller ikke hurtigtoget klarte å sende avgårde en god avslutning.

Tok ledelsen med offside-mål

Formspiller Kevin Gameiro var ikke med fra start for Sevilla. Det var midtbaneelegant Ever Banega. Argentineren testet skuddfoten etter et drøyt kvarter, sendte avgårde en god avslutning, men ballen gikk hårfint utenfor stolpen.

Molde fortsatte å stå høyt og forsøke å sette storklubben under press. Fredrik Gulbrandsen fikk en god mulighet, men skuddet fra 16-meteren ble reddet til corner av David Soria i Sevilla-buret.

Les også

Moldes nye kaptein: - Stolt og overrasket

Etter en energisk åpning fra gjestene fra Norge, så kreftene ut til å ta slutt. Sevilla overtok initiativet mer og mer, og til slutt kom målet.

Storscorer Fernando Llorente ble spilt fri og alene med Ethan Horvath var spanjolen klinisk og satte inn 1-0 via stolpen. Reprisene viste at 30-åringen var i hårfin offside, men dommeren godkjente scoringen.

Sevillas Fernando Llorente scoret kampens første mål.

Kalddusj rett etter pause

Den andre omgangen var knapt i gang da Fernando Llorente igjen skapte problemer for Molde-forsvaret. Den høyreiste spanjolen ble spilt fri i boksen, Per Egil Flo opphevet offsiden, og Llorente banket inn 2-0 bak en sjanseløs Horvath.

Molde skapte enkelte farligheter, men det meste skulle handle om Sevilla. Enklere skulle det ikke bli da tomålsscorer Llorente ble byttet ut mot Sevillas store stjerne Kevin Gameiro.

HJEMMEJUBEL: Fernando Llorente (i midten, med ryggen til) bejubles av Carrico, Steven N'Zonzi og Michael Krohn-Dehli etter å ha scoret for Sevilla.

Rett før timen var spilt sto bare tverliggeren i veien for en 3-0-scoring for hjemmelaget. Lagkaptein Coke dro seg fri og prøvde seg på en vindunderlig lobb. Dessverre for 28-åringen gikk den i treverket.Llorente sto for de to første scoringene. 20 minutter før full tid var det Kevin Gameiro sin tur. Franskmannen fikk tid og rom, og da gikk det som det pleier å gå: 3-0. Skuddet var ikke allverden, men Ethan Horvath slapp ballen under seg og i nettet.

Noen minutter senere kunne samme mann fjernet all tvil før returoppgjøret. En håpløs feilpasning ble plukket opp av Gameiro, men alene med Horvath skøyt franskmannen like utenfor.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

Publisert: