Everton i krise nedsablet Chelsea

Richarlison og Dominic Calvert-Lewin sto for målene i en sterk seier over Chelsea. Den kom i klubblegenden Duncan Fergusons første kamp som midlertidig manager.

Dominic Calvert-Lewin jubler for scoring i Evertons seier over Chelsea.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Everton – Chelsea 3–1

Calvert-Lewin kunne med sitt andre mål for dagen sikre seieren mot Chelsea i Duncan Fergusons trenerdebut.

De fikk en drømmestart da Richarlison ga Everton ledelsen etter bare 5 minutter på ekte Duncan Ferguson-vis. Et godt innlegg fra Djibril Sidibé ble møtt kontant av Richarlison, som stanget ballen inn med hodet fra kort hold.

Kun ti minutter senere kunne Richarlison og Everton fått sitt andre, da Dominic Calvert-Lewin kom ganske alene med keeper, med brasilianeren ledig ved siden av seg. Istedenfor å sentre skjøt den engelske unggutten rett på keeper og Chelsea slapp unna med skrekken.

 • LES OGSÅ: Guardiola la merke til noe hos United-spillerne. Det er godt nytt for Solskjær.
Everton-legenden Duncan Ferguson hopper i full glede under 3–1-seieren over Chelsea.

Abraham-sjanser

London-laget hadde også sine sjanser til å score før hvilen, men Tammy Abraham var litt for sen ved to anledninger. Først da han sneiet innlegget fra Willian med hælen og så da han akkurat var for sent ute på et hardt innlegg fra Mason Mount.

Willian fikk også en mulighet til å score selv, men driblet seg bort istedenfor å skyte og Everton fikk gå inn til pause med ledelsen.

Everton startet andre omgang som den første og la på til 2-0 etter bare fire minutter. Andreas Christensen og Kurt Zouma rotet det virkelig til i klareringene og Calvert-Lewin fikk en ny mulighet til å score. Denne gangen var han sikker og plasserte ballen enkelt i mål.

Richarlison fikk også en ny mulighet til å score kun minuttet etterpå, men denne gangen var det brasilianeren som skjøt rett på keeper.

Dominic Calvert-Lewin ble tomålsscorer da Everton slo Chelsea 2-1 lørdag.

Volley-mål

Istedenfor var det Chelsea som kunne juble for mål.

En klarering fra Everton-forsvaret endte opp hos Mateo Kovacic som fra 25 meter bredsidet inn en hel volley og fikk sitt første mål i Premier League. Abraham forstyrret keeper nok til at ballen spratt inn i mål og en sjekk med VAR viste at han var onside.

Begge lag fikk et par gode muligheter til å score etter de to kjappe målene, men Everton avgjorde kampen drøye fem minutter før full tid, takket være sine egne unggutter. Tom Davies og Calvert-Lewin kombinerte fint, før ballen til slutt endte opp hos sistnevnte som fikk pirket inn sitt andre for dagen.

Duncan Ferguson kunne igjen juble hemningsløst og kunne feire tre poeng i trener-debuten da dommer blåste av ved full tid.

Ferguson scoret 61 mål på 239 kamper over to perioder i Everton-drakten. Etter at Marco Silva fikk sparken på torsdag, ble Ferguson utnevnt som trener på midlertidig basis mens Everton leter etter ny permanent hovedtrener.

Treneren til kinesiske Shanghai SIPG, Vítor Pereira, og tidligere Everton-trener David Moyes er de største favorittene til å ta over for klubben fra Merseyside.

Publisert:
 1. Chelsea FC
 2. Everton FC
 3. Premier League
 4. Engelsk fotball

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal147251720-323
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Munnbind på bussen – men ikke på julebordet: – Det er en logisk forklaring

 2. Da Gjert Ingebrigtsen testet gullmetoden på seg selv, ble kona flau

 3. 177 nye smittetilfeller på Nord-Jæren – 6 koronapasienter på SUS

 4. Aldri har Norge hatt en spiller med annen hudfarge enn hvit. Nå skjer det noe.

 5. – Etter å ha kranglet, fikk jeg med meg én test

 6. Hva tåler sykehusene før Norge må stenges ned? Det er ikke korona som er den største utfordringen