Dortmund slet med å score. Da Erling Braut Haaland kom inn, snudde det.

Erling Braut Haaland med assist da Dortmund vant.

Erling Braut Haaland feirer scoringen sammen med lagkameratene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Hoffenheim - Borussia Dortmund 0–1

Borussia Dortmund slet med å score i bortemøtet med Hoffenheim lørdag.

Da det fortsatt sto 0–0 etter 64 minutter, ble Erling Braut Haaland byttet inn for et annet stjerneskudd, Jadon Sancho. Og han brukte ikke lang tid på å markere seg.

Ti minutter etter innbyttet var jærbuen på hogget. Ballen ble stusset gjennom i bakrom og til Haaland, som spilte den på tvers til Marco Reus, som enkelt kunne sette ballen i det tomme buret.

– Vi er vant til å ha mange midtukekamper på denne tiden av sesongen. Kampplanen er litt mer hektisk i år, så vi må ta vare på oss selv, sa Reus etter kampen.

Les også

Haaland med i finalefeltet i prestisjekåring

Til tross for at han fikk seg en smell i det han sendte den målgivende pasningen avgårde, markerte jærbuen seg flere ganger i Hoffenheim. Haaland fikk to gode muligheter like etter scoringen. Den første satte han like utenfor stolpen, den andre smalt i stolpen og ut.

Hjemmelaget hadde også store sjanser, uten at de klarte å overliste Marwin Hitz i Dortmund-målet.

Dermed vant Dortmund 1–0 og er på andreplass i Bundesliga, bak Alexander Sørloths klubb Leipzig. Sørloth kom inn i sluttminuttene i Lepizigs 2–0-seier mot Augsburg.

– Vi hadde mange gode spillere på benken i dag, og mange gode på banen. Når vi har den kvaliteten forventer vi at de skal avgjøre kamper, og det gjorde de i dag, sier Dortmund-spiller Thomas Delaney i et Viasat-sendt intervju, gjengitt av TV 2.

Haaland selv kommenterer seieren slik på Twitter:

(NTB / 100 % Sport)

Publisert: