Napoli møtte ikke opp til storkamp: Nå har laget fått straffen

Den italienske fotballstorheten Napoli trekkes ett poeng og må i tillegg tåle 0-3-tap etter at laget ikke møtte til toppkampen mot Juventus i Serie A nylig. Klubben anker avgjørelsen.

Hoveddommer Daniele Doveri (t.v.) inspiserte gressmatten på Allianz Arena sammen med assistenter Filippo Meli (i midten) og Daniele Bindoni før kampen mot Napoli. Kampen ble aldri spilt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det var ledelsen i den italienske ligaen som onsdag opplyste om den tøffe straffen. Noen timer etter offentliggjøringen bekreftet Napoli at en anke er innlevert.

«Napoli har alltid respektert lover og regler. Klubben venter med stor selvtillit på utfallet av anken, og tror fullt og helt på rettferdighet», heter det i sosiale medier.

Storkampen i Torino skulle vært spilt søndag 4. oktober, men til kamparenaen kom kun Juventus-spillerne. I etterkant hersket det forvirring rundt årsaken til Napolis fravær.

Flere italienske medier, blant dem storavisen Gazzetta dello Sport, meldte at lokale helsemyndigheter av smittevernhensyn nektet Napolis spillere og ledere å reise til Torino. To Napoli-spillere, Piotr Zielinski og Eljif Elmas, testet positivt på koronaviruset i dagene før kampen.

Ble ikke hørt

Noen timer før kampstart uttalte i tillegg Napolis klubbpresident Aurelio De Laurentiis at det var «for farlig» å reise til Torino. Samtidig ba han om at Juventus-kampen måtte utsettes.

Det europeiske fotballforbundets regler slår samtidig fast at så lenge en klubb har 13 friske spillere tilgjengelig, er den forpliktet til å gjennomføre en oppsatt kamp. Dersom klubben ikke stiller, gis seieren til motstanderlaget. Serie A har innført den samme regelen.

Nå er det altså klart at Napoli taper kampen 0-3 og i tillegg trekkes ett poeng. Disiplinærkomiteen i italiensk fotball har konkludert med at klubben ikke fulgte ligaens covid-19-protokoll.

Komiteen argumenterer også med at de oppdaterte retningslinjene som ble kommunisert ut av lokale helsemyndigheter 3. oktober ikke var til hinder for at Napoli-spillerne kunne reise til Torino. Da retningslinjene ble ytterligere skjerpet dagen derpå, skulle spillertroppen allerede ha forflyttet seg.

Kjemper i toppen

Juventus gjorde det tidlig klart at klubben ikke ville vike og aktet å møte opp til kampen. Storklubbens spillere forberedte seg til kamp på vanlig måte. På plass på arenaen var også dommerne.

Napoli-president De Laurentiis har tidligere varslet at det kan bli aktuelt å gå til rettslige skritt dersom klubben ble ilagt straff for å ha uteblitt fra kampen.

Juventus er nummer fire i Serie A etter tre spilte kamper. Napoli har ett poeng mindre og følger to plasser lenger ned på tabellen.

(©NTB)

Publisert: