Sulland om fremtiden: - Det er noe jeg tenker veldig mye på om dagen

Linn Jørum Sulland (36) har hatt en lang og innholdsrik håndballkarriere. Nå er hun i tenkeboksen angående hva hun vil gjøre kommende sesong.

Linn Jørum Sulland (t.v.) var i kanonslag og scoret åtte mål mot Odense søndag. Her går hun sammen med Hanna Maria Yttereng etter mandagens restitusjonsøkt i Silkeborg. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

 • Nicolai Gaustad Olsen
  Fædrelandsvennen
Publisert: Publisert:

SILKEBORG, DANMARK: – Håndball er jo noe av det gøyeste jeg holder på med, og det har jeg syntes i veldig mange år. Men nå handler ikke dette om jeg synes det er gøy eller ikke. Det kommer et liv også etter håndballen, sier Sulland til Fædrelandsvennen.

Den venstrehendte bakspilleren storspilte og scoret åtte mål da Vipers tapte 35–36 for Odense i den første åttedelsfinalen i Champions League. Vi møter henne utenfor styrkerommet i Jysk Arena i Silkeborg, der Vipers-spillerne restituerte etter søndagens kamp.

Les også

Her er gladmeldingen som gir Vipers håp foran returmøtet

Oslo-jenta er nå inne i sin femte sesong for Vipers etter overgangen fra Györ i 2016. Karrieren hennes har vært mye preget av skader de siste årene, i høyre kne og venstre albue. Derfor vurderer hun nå om skal legge håndballskoene på hylla etter sesongen.

– Det handler om kroppen min og hva den tåler. Kneet mitt er bedre enn på lenge, men jeg har lyst til å leve et aktivt liv også når jeg er ferdig med håndballkarrieren. Jeg må ta en fornuftig avgjørelse, og det er noe jeg tenker veldig mye på om dagen, sier storskytteren med 193 kamper og 579 mål for det norske A-landslaget.

Imponerte treneren

Det var knyttet stor spenning til om Linn Jørum Sulland kunne fylle skoene til skadde Nora Mørk på høyrebacken. Trener Ole Gustav Gjekstad er veldig godt fornøyd med Sullands prestasjon.

– Ja, jeg er veldig imponert over det hun leverte mot Odense, sier Gjekstad, som ikke vil legge noe press på Sulland med tanke på karrierebeslutningen hennes.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad vil ikke legge noe press på Sulland i sin avgjørelse. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

– Nei, jeg vil ikke si noe om den prosessen. Om hun ønsker å avslutte karrieren eller ta en sesong til, det er hennes valg. Det skal vi respektere, sier Vipers-treneren.

Tar med seg selvtilliten

Etter de åtte målene mot Odense i den første kampen, tar Sulland med seg stor selvtillit inn mot returmøtet kommende søndag.

Les også

Vipers tapte med ett mål: – Vi har har alle muligheter til å gå videre

– Selvtillit er alltid ferskvare, så den gode følelsen tar jeg med meg inn i den neste kampen. Jeg synes vi var flinke til å spille sammen og få flyt i det offensive spillet, sier den keivhendte bakspilleren.

I søndagens kamp var det høyt tempo i begge ender av banen, og lagene scoret til sammen utrolige 71 mål. Sulland tror det kommer til å endre seg når lagene møtes igjen.

– Det hører til sjeldenhetene at det blir 71 mål. Vi kommer neppe til å få en slik kamp igjen på søndag. Men vi må gjerne score 35 mål igjen, for da går vi videre til kvartfinalene, sier Linn Jørum Sulland.

Les også

 1. Derfor tror Vipers på CL-avansement

Publisert:
 1. Linn Jørum Sulland
 2. Håndball
 3. Vipers Kristiansand

Mest lest akkurat nå

 1. Framskynder møte – vurderer lokale tiltak etter smitteutbrudd på utesteder og private fester

 2. Kruse Smith vant kontrakt til over 100 millioner

 3. Kommunen fjerner de ansattes p-plass og åpner bobilcamp på rådhuset

 4. Byrådet i Oslo har falt

 5. Ni fikk bot på Madlaveien

 6. Kraftig smittehopp på Nord-Jæren: Mange smittetilfeller knyttes til utested