Messi med drømmemål i PSG-seier

(PSG – Manchester City 2–0) Gianluigi Donnarumma (22) reddet alt, mens Lionel Messi (34) åpnet målkontoen for PSG på vidunderlig vis og punkterte Champions League-duellen.

GLAD DUO: Lionel Messi og Neymar feirer etter førstnevntes første mål for PSG.
Publisert: Publisert:

– Det var en god motstander. Det var veldig viktig for oss å vinne denne, og jeg er glad for å ha scoret, sier Messi til fransk Canal +.

Idrissa Gueye sendte PSG foran etter 8 minutter da han dunket ballen i krysset fra kloss hold etter sterkt forarbeid av Kylian Mbappé.

Resten av omgangen var dominert i stor grad av Manchester City. 26 minutter ut i kampen hadde de en vanvittig trippelmulighet. Raheem Sterling headet i tverrliggeren, før Bernardo Silva satte også returen i tverrliggeren fra 2–3 meter og han klarte heller ikke snuble inn egen retur.

Les også

TV-bildene avslørte Mbappé-frustrasjon: – Han sentrer ikke til meg

På Citys øvrige sjanser og farligheter var PSGs keeperkjempe Gianluigi Donnarumma i veien for alt, i det som var hans Champions League-debut.

– Dette var en drøm for meg, jeg er så lykkelig nå, sier Donnarumma til Sky Italia.

EMs beste spiller viste kampen gjennom hvorfor han er å regne som kanskje verdens beste keeper.

– Vi klarte dessverre ikke score, men stor applaus til laget mitt for måten vi spilte. Donnarumma gjorde mange gode redninger, sier Manchester City-manager Pep Guardiola til BT Sport.

STOPPET ALT: PSG-keeper Gianluigi Donnarumma var i det umulige hjørnet mot Manchester City.

Så i 74. minutt kunne endelig Parc des Princes eksplodere for det første målet til Lionel Messi etter overgangen fra Barcelona i sommer.

– Jeg holder på å bli kjent med mitt nye lag. Jo mer vi angriperne kan spille sammen, jo bedre vil relasjonene bli. Vi trenger alle å utvikle oss sammen, sier Messi, som var sammen med Neymar og Mbappe på topp, til fransk Canal+.

– Målet var fantastisk, sier Pep Guardiola, som vant en rekke titler med Messi i Barcelona mellom 2008–2012.

Målet kunne knapt vært mer klassisk Messi.

Trollmannen satte fart, slo en herlig vegg med Mbappé og plasserte ballen strøkent opp mot krysset. 2–0 og «Messi, Messi, Messi» runget nærmest religiøst utover stadion.

– Vi har ventet, og det var verdt ventetiden på grunn av det Messi gjorde i kveld, sier Rio Ferdinand, tidligere Mesterliga-vinner med Manchester United, på BT Sport.

Trollmannen satte fart, slo en herlig vegg med Mbappé og plasserte ballen strøkent opp mot krysset. 2–0 og «Messi, Messi, Messi» runget nærmest religiøst utover stadion.

– Han spiller ikke noe stor kamp, men hva har det å si? Når du gjør det der, sier TV 2s fotballekspert Morten Langli

I sine tre første PSG-kamper måtte Messi gå målløs av banen.

PS! Club Brugge slo Leipzig 2-1 i den andre kampen i gruppen. Etter to runder har PSG og Club Brugge fire poeng, mens City har tre og Leipzig null.

Publisert: