Haaland tilbake med scoring for Dortmund

(Wolfsburg - Borussia Dortmund 1–3) Etter drøye seks uker på sidelinjen gjorde Erling Braut Haaland (21) comeback lørdag ettermiddag. Jærbuen brukte bare syv minutter på å notere seg på scoringslisten.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Haaland, som gikk glipp av landslagssamlingene både i september og oktober, har kommet raskere tilbake i spill enn først antatt. Mot Wolfsburg fikk spissen knappe 20 minutter på banen. Og allerede etter syv av dem sang ballen i nettet.

På elegant og akrobatisk vis strakk han frem foten på et innlegg fra Julian Brandt. På ekte «Zlatan-vis» fikk han pirket ballen i mål.

– Han sa «hadde du satt meg inn før, hadde jeg scoret ett til», flirer Dortmund-trener Marco Rose overfor VSport+.

Scoringen gjorde også at Braut Haaland ble den raskeste igjennom tidene til å nå 50 scoringer i Bundesliga, og samtidig den yngste til å nå milepælen. Scoringen kom i det som var hans seriekamp nummer 50 for klubben.

Her setter Erling Braut Haaland ballen i nettet i comebacket.

Dette var Haalands 71. scoring for klubben i alle turneringer.

Denne Wolfsburg-supporteren var imidlertid ikke like imponert:

Før Haaland entret banen, hadde Dortmund allerede snudd marerittstarten fra til 2–1 etter scoringer fra Emre Can og Donyell Malen. Seieren sendte også Dortmund til topps i Bundesliga. Kampens første målscorer gleder seg over å ha nordmannen tilbake.

– Det er viktig at vi har Erling tilbake. Alle vet hvor god han er. Nå håper jeg han blir 100 prosent, sier Can til Viaplay.

Braut Haaland takket de tilreisende supporterne etter kampen.

Üwe Rösler var med som ekspert på indre bane under Viaplays sending. Han mener Dortmund så mye bedre ut med spissen på banen.

– Laget så mye mer dynamisk ut med Haaland på banen.

Foruten én seriekamp i midten av oktober, har ikke Haaland spilt fotball siden 19. september. Den tidligere Red Bull Salzburg- og Molde-spilleren rakk bare å få med seg seriekampen mot Mainz i midten av oktober, før han for andre gang i høst måtte ut med skade.

Les også

Slik skiller Erling Braut Haaland seg ut i landslagets Qatar-markeringer

VG har vært i kontakt landslagslege Ola Sand lørdag ettermiddag. Han forteller at Haalands vei mot comeback har vært klubbens ansvar etter sist landslagssamling, og at landslagsapparatet dermed ikke har vært involvert i veien tilbake fra skaden.

Publisert: