Mount briljerte i Chelsea-triumf: – Det var på tide

(Porto-Chelsea 0–2) Chelsea tok et langt steg mot semifinalen av Champions League etter en kruttsterk borteseier mot Porto.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

London-klubben imponerte kanskje ikke så mange i kvartfinalen i Champions League mot Porto i Sevilla onsdag, men seieren var viktigst.

Manager Thomas Tuchel kan sende en takk i retning Mason Mount for at managerens imponerende statistikk nå er på 12 seirer, fire uavgjorte og ett tap siden han tok over for Frank Lampard 26. januar.

5–2-tapet for West Bromwich på lørdag kalte Tuchel en «wake-up call».

Med sitt åttende for sesongen - og første i Champions League - har Mason Mount allerede scoret like mange mål som på hele fjorårssesongen. 22-åringen, som er blitt en viktig spiller for Chelsea, viste klasse da han sendte London-klubben i føringen mot Porto.

SENDTE CHELSEA FORAN: Mason Mount blir gratulert av lagkameratene etter sin scoring i 1. omgang.

Manglet målscorerne

32 minutter var spilt da han med en elegant vending kom seg fri før han brukte den neste touchen til å plassere ballen til side for Porto-keeperen. Det var Chelseas første sjanse i kampen etter at portugiserne hadde vært best og farligst.

– Det var på tide at jeg fikk mitt første Champions League-mål. Jeg har ventet lenge, og det passet bra at scoringen kom i dag, sier Mason Mount til BT Sport og samtidig advarer lagkameratene.

– Jobben er ikke gjort.

«Han har gjort det igjen. Utmerket fra Mason Mount. For en spiller», skrev England-helten Gary Lineker på sin Twitter-konto.

Han fikk støtte fra tidligere spissmakker på landslaget Alan Shearer som uttrykte seg hakket mer kortfattet: «Briljant».

Les også

Mbappé-dobbel da effektive PSG senket Bayern München

Porto hadde sine muligheter også i 2. omgang, men på tampen fikk Chelsea to gode muligheter. Først traff innbytter Christian Pulisic tverrligger med en suser. Bare minuttet senere utnyttet Benjamin Chilwell en feil av Jesus Corona i 85. minutt. Chilwell stormet rett på mål, rundet keeper og økte til 2–0.

– Chilwells mål var briljant. Han holdt seg rolig og rundet keeper, sier Chelsea-manager Thomas Tuchel til BT Sport.

– Resultatet er ekstremt tøft, men det er målene som teller, sier Porto-manager Sergio Conceicao til TVI.

Porto manglet sine to fremste målscorere i kveld, kaptein Sérgio Oliveira og Mehdi Taremi. De er begge klare til returkampen i neste uke.

PS! Bortemålsregelen gjelder selv om også returen går - som i kveld - på Ramon Sanchez Pizjuan stadion i Sevilla.

Publisert: