Fulgte OL-drama fra flyplassen: – Den beste følelsen i verden. Tårene bare rant ut

I noen nervepirrende sekunder trodde Norge at OL-plassen skulle ryke. Men Montenegro reddet til slutt håndballjentene.

Camilla Herrem gråt av glede da Norges OL-plass ble klar.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

MONTENEGRO-ROMANIA 25–28

Håndballjentene slapp med skrekken. De regjerende europamesterne er klare for OL etter et utrolig drama.

Hadde Montenegro sluppet inn to mål til mot Romania, hadde Norge røket ut i OL-kvaliken.

En Montenegro-kollaps på slutten skapte spenning. I en fei gikk kampen fra 25–24 til 25–28. Men der sa det stopp for et tappert Romania. Dermed skal Norge og Montenegro til OL.

– Jeg klare ikke å sitte i ro. Jeg lekte med min sønn i stedet. Først fikk jeg en følelse av at dette skulle gå greit, siden Montenegro fikk overtaket. Men det ble veldig nervepirrende, sier Stine Skogrand til Aftenposten på telefon.

Les også

Ida Alstad om sin nye TV-rolle: – I motsetning til de fleste andre eksperter er jeg ikke avdanket

– Tårene bare rant ut

Hun fulgte kampen fra hjemme i Danmark. Spillerne og trenerne som landet på Gardermoen, fikk kun se de siste ti minuttene av kampen. «Det kommer jeg til å huske for alltid», sier Camilla Herrem.

– Jeg var ikke sikker før det hadde gått 60 minutter. Da det ble sånn på slutten, kjente jeg hjertet utenpå kroppen. Det var forferdelig, sier Herrem på et digitalt pressetreff søndag kveld.

25–30 var Norges mareritt i søndagens kamp. Hadde Romania vunnet med de sifrene, eller en femmålsseier med flere mål, hadde Norge vært ute av OL.

Herrem var ekstremt lettet da det ikke skjedde.

– Det var den beste følelsen i verden. Tårene bare rant ut, forklarer Herrem.

Her følger blant andre landslagssjef Thorir Hergeirsson og Camilla Herrem med på sluttminuttene i Montenegro-Romania.

Danset på pressekonferansen

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var også i perlehumør. Han bød på noen dansetrinn på den digitale pressekonferansen, men lovet å finslipe rytmene før OL.

– Jeg er veldig glad. Vi visste det kom til å bli en veldig tøff oppgave. Dette var den tøffeste kvalgruppen i kvinnenes OL-kvalik noensinne. De andre kvalikgruppene var som Donald Duck-grupper, sier Hergeirsson.

Norge tapte 23–28 for Montenegro i første kvalikkamp. Hergeirsson mener svaret – en sterk 29–24 seier over Romania lørdag kveld – «viste karakteren og moralen i laget».

Stine Skogrand mener Norge fremsto som «to helt forskjellige lag» i OL-kvaliken.

– Mot Montenegro er det vanskelig å si hva som gikk galt. Det snakket vi ikke så mye om heller, vi skulle bare videre. Mot Romania spilte vi sinnssykt bra. Den måten vi står frem på, med den utstrålingen og aggressiviteten, det er sånn vi har lyst til å fremstå, sier Skogrand.

Stine Skogrand ble kampens store spiller da Norge vant 29–24 over Romania lørdag og tok et langt steg mot OL.
Les også

D-dag for håndballsesongen neste uke: – Alle har behov for avklaring

– En av favorittene i OL

Men OL-billetten burde vært sikret allerede lørdag kveld, mener TV 2s håndballekspert Bent Svele. For Norge ledet med både seks og syv mål mot Romania – resultater som ville sikret OL-spill. Til slutt endte det 29–24, noe som gjorde Norge avhengig av resultatet i Montengro-Romania.

– At de ikke greide å stå imot der, er ikke godt nok, sier Svele.

Lørdag var de norske spillerne tydelig skuffet etter at de ikke klarte å sikre OL-plassen. Her er keeper Katrine Lunde.

Han hadde ikke trodd OL-kvaliken skulle bli så jevn.

– Jeg var ganske trygg på at basen i laget skulle være nok. Men Montenegro og Romania er ikke noe lett kvalikgruppe. Montenegro slo nedenfra i den første kampen med guts, vilje, tæø og trøkk, og de sjokkerte Norge, sier Svele.

– Er Norge favoritter i OL nå?

– Én av favorittene. De vant jo EM i desember, men flere kan vinne, sier Svele, som trekker frem blant andre Russland og Frankrike.

– En kolossal forskjell

Thorir Hergeirsson ledet Norge til gull i London-OL i 2012. Da Hergeirsson ble spurt om forskjellen på OL og ikke OL, sa han bare «himmel og hav».

Så utdypet han:

– Jeg har vært med i OL og vet hva det er. Det er noe av det største for spillerne. Det er en kolossal forskjell, sier Hergeirsson.

Stine Skogrand spilte en helt avgjørende rolle i OL-kvalifiseringen og var banens gigant mot Romania lørdag. Men en plass i OL-troppen, det tar hun ikke for gitt.

– Hvis jeg får oppleve det, er det kanskje eneste gangen i livet. Det er selvfølgelig et mål som står høyt på listen, sier Skogrand.

Publisert: