Alle høstens landskamper på Ullevaal spilles for tomme tribuner

Tirsdag bekreftet Norges Fotballforbund (NFF) at Norge – Serbia og resten av høstens hjemmekamper spilles for tomme tribuner, på grunn av koronasituasjonen.

Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget skal spille sine Ullevaal-kamper for tomme seter.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det kommer vel neppe som noen overraskelse, men publikum slipper ikke inn på Ullevaal verken mot Serbia (8. oktober), Romania (11. oktober), Nord-Irland (14. oktober) eller andre kamper denne høsten.

Belgias fotballforbund opplyser tirsdag at Uefa har avslått forbundets forslag om å slippe inn 11.000 tilskuere på landskampen mot Elfenbenskysten 8. oktober. Planen var godkjent av belgiske myndigheter etter samarbeid om en streng smittevernprotokoll.

– Dessverre mener Uefa at det er for tidlig å iverksette denne protokollen for å slippe inn tilskuere. Kampen spilles derfor med tomme tribuner, heter det i en uttalelse fra forbundet.

Les også

– Det er ganske nådeløst hvis du ikke lykkes. Veien ut i kulden er like kort som den er inn i varmen.

Uefa-nei

Belgias fotballpresident Peter Bossaert sier at det europeiske fotballforbundets nei til publikum på kamper i oktober gjelder alle internasjonale kamper.

Uefa testet forrige uke ut en smittevernprotokoll for publikum da 15.180 tilskuere fikk overvære den europeiske supercupen mellom Bayern München og Sevilla i Budapest. Forbundet varslet at det ville evaluere eksperimentet og denne uken fatte en avgjørelse om hvorvidt publikum kan tillates i internasjonale klubbkamper og landskamper.

Uefa har ennå ikke offentliggjort sin avgjørelse, men den later til å være kommunisert til medlemsforbundene.

Refusjon

NFF opplyser at alle som har kjøpt billetter til Serbia-kampen, eller har sesonghefter, vil få pengene tilbake.

– Dette betyr at ingen trenger å ta kontakt med Ticketmaster eller NFF for å få pengene tilbakebetalt, skriver forbundet på sine nettsider.

Vinner Norge kampen mot Serbia, venter en «finale» om EM-billett mot Skottland eller Israel 12. november. Også den kampen er lagt til Ullevaal stadion og vil eventuelt spilles uten tilskuere.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Risa tapte anbud og mente vinneren skulle avvises

  2. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

  3. – Julebordsesongen er nå avlyst

  4. Denne salaten fra Jæren er levert fra opp­dretts­laks på land

  5. Politiet fant over 15 kilo amfetamin på to adresser i Stavanger

  6. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønnsfrys.