Storebror Pereira klar for ny klubb

Tidligere Viking-spiller Jonas Pereira (22) er klar for 1.-divisjonsklubb.

Jonas Pereira var med på Vikings treningsleir i Marbella 2018. Lørdag kan han møte Tord Salte (t.h.), som er på utlån i Sandnes Ulf. Foto: Pål Christensen

 • Mats Haugland
  Mats Haugland
Publisert: Publisert:

Jonas Pereiras neste stoppested blir Grorud, som har imponert i Obos-ligaen denne sesongen. Osloklubben bekrefter overgangen på sitt nettsted.

Den 22 år gamle midtbanespilleren har de to siste årene spilt for Fram Larvik på nivå tre, hvor han i fjor ble kåret til årets spiller.

Også Pereiras lagkamerat, Sindre Osestad, ble hentet fra Fram til Grorud fredag.

– Jeg har ønsket å hente disse to, både før sesongen og i det første overgangsvinduet i år. Jeg er veldig fornøyd med at dette gikk i boks nå helt på tampen av vinduet, sier Grorud-trener Eirik Kjønø om sine nysigneringer.

 • LEST DENNE? Viking har blitt et vinnerlag, men noe får Ingve Bøe til å «rive seg i håret»

Jonas Pereira står registrert med fire offisielle A-lagskamper for Viking - to i eliteserien, én i cupen og én i 1. divisjon. Her fra en treningskamp mot Haugesund for to år siden. Foto: Jan Kåre Ness

Solide fotballgener

Jonas er sønn av Viking-legenden Thomas Pereira, og er ikke den eneste i familien som har skiftet beite dette overgangsvinduet. Lillebror Adrian Pereira storspilte for Viking i halvannet år før han i september søkte nye utfordringer hos den greske klubben Paok.

Både Jonas og lillebror Adrian startet karrieren i Stavanger IF, før turen gikk videre til Viking for begge. Jonas Pereira står registrert med fire A-lagskamper for de mørkeblå. Han fikk eliteseriedebuten mot Tromsø som 19-åring i 2017, men klarte aldri å etablere seg på Vikings midtbane. Etter opprykket til Eliteserien i 2018, fikk han beskjed om at han ikke fikk fortsette i klubben.

Jonas Pereira spilte over 60 kamper for Vikings rekruttlag før han gikk til Fram Larvik. Der har han levert syv scoringer på 39 kamper fra sin midtbaneposisjon de to siste sesongene.

Jonas Pereiras lillebror, Adrian, spiller i gresk fotball. Foto: Carina Johansen, NTB

Klar mot Sandnes Ulf?

Nå venter nye utfordringer på Østlandet for Jonas Pereira. Grorud har imponert etter opprykket fra 2. divisjon i fjor. Hovedstadslaget ligger på 9.-plass, men er kun to poeng bak opprykkskvalik.

Grorud møter Sandnes Ulf på Øster Hus Arena allerede lørdag, og klubben opplyser at de jobber med å få nysigneringene spilleklare til den kampen.

Publisert:
 1. Viking FK

Mest lest akkurat nå

 1. Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

 2. Emilie (22) skulle ut for å kjøpe Pepsi Max, havnet i Oslo

 3. Stavanger mottok 15,8 millioner kroner i grasrotmidler i 2020

 4. Sandnes, Sola og Randaberg letter delvis på koronatiltakene

 5. Ny elev smittet på Tastaveden - 30 elever og to lærere i karantene

 6. Rekordhøy smitte ved Hana skole – Sandnes vurderer egne tiltak