Her blir stortalentet skallet til av motspiller så blodet spruter: – Det skal ikke skje på en håndballbane

Follo-spiller Benjamin Hallgren (23) kan måtte se flere kamper fra tribunen etter å ha skallet til Fyllingens Jacob Weidemann (20).

  • Anders Møllersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Episoden som har rystet Håndball-Norge det siste døgnet skjedde mellom Follo og Fyllingen i herrenes eliteserie søndag kveld. Det var fem minutter igjen til pause, og Fyllingen var i angrep på stillingen 13–9 til hjemmelaget Follo.

Follos Benjamin Hallgren taklet Jacob Weidemann og la ham i bakken. Spillerne diskuterte seg imellom, men ble enige om at det var greit. Ti sekunder senere, etter at Fyllingen har tatt frikastet, stormet Hallgren ut og taklet Weidemann igjen. Dommerne blåste og signaliserte at det ville komme en utvisning, men Weidemann var ikke fornøyd og gikk bort og dyttet Hallgren i brystet.

Da reagerte Hallgren på det viset som ingen så for seg.

– Hele hallen forventet at de skulle gå hver til sitt, og være enige om å være uenige, som så ofte skjer på håndballbanen, men ut av det blå springskallet Hallgren til Jacob så nesen knakk og blodet sprutet, forteller Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem.

Les også

Fyllingen-trenerens nådeløse dom etter nederlaget: – Lykkes ikke med noe

Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem likte ikke det han så.

Weidemann fikk rødt kort

Den tidligere strekspilleren løp ut på banen for å stoppe Weidemann fra å ta hevn.

– Da tror jeg Jacob gikk i svart. Det var derfor jeg løp inn. Han hadde mistet det helt og rullegardinen gikk ned. Noe sånt er man ikke forberedt på. Da blir man ikke rasjonell. Det er menneskelig, sier Gjeitrem.

Weidemann fikk rødt kort for reaksjonen sin i etterkant. Ikke for dytten som startet situasjonen, noe Gjeitrem har følt seg nødt til å poengtere på Twitter når andre har diskutert situasjonen.

– Jeg spurte dommeren om hvorfor Jacob fikk rødt kort. Det var ikke for knuffen, som er provoserende og med på å skape situasjonen, noe som ikke er greit i og for seg, sier Gjeitrem.

Les også

Tallet hinter om keeperens ekstreme alder. Comebacket gjør datteren stolt.

Norges Håndballforbund vil se på episoden

Hallgren fikk på sin side se det blå kortet. Det betyr automatisk én kamps karantene og at Norges Håndballforbunds (NHF) påtalenemnd vil se episoden på video og vurdere om Follo-spilleren skal få flere kampers utestengelse.

– Jeg mener begge taklingene er gode, og ikke stygge. Og hvis den siste var det, så fikk jeg jo to minutter for den. Han kom etter meg og dyttet meg i ryggen. Jeg satte frem hodet, men rakk ikke å tenke så mye i kaoset. Det var selvfølgelig ikke meningen å treffe ham på nesen. Jeg angrer så klart, for det er ikke kult når sånt skjer, men det er ikke sånn at jeg tar fart og nikker til ham, sa Hallgren til Østlandets Blad rett etter kampen.

Gjeitrem håper forbundet tar affære.

– Det har vært noen stygge saker med slag mot hodet og noen som har gjort noe som er for hardt og brutalt, men det har vært når ballen har vært involvert. Her var spillet blåst av, så gjør Follo-spilleren noe jeg mener er en alvorlig voldshendelse. Det er forbi slag i verden. Det gjør at den skiller seg fra andre saker, sier Fyllingen-treneren.

Jacob Weidemann på trening tidligere denne sesongen.
Les også

Fyllingen sikret første serieseier med 50-åring mellom stengene

Follo: – En episode vi kunne vært foruten

Han ønsker seg at Follo går ut og beklager hendelsen.

– Assistenttreneren skrev en melding til meg om at de oppfattet situasjonen annerledes i går, og at det ble forsøkt med en unnskyldning i går til min assistent, men Follo som håndballklubb må ta avstand fra denne typen handling. Det kan få drastiske konsekvenser. Jeg tenker også på de på tribunen. De fikk være vitne til noe som ikke skal skje på en håndballbane, sier Gjeitrem.

Sportslig leder i Follo, Knut Håland, skriver følgende i en tekstmelding som kommentar til episoden:

– Det var en episode vi kunne vært foruten. NHF er inne og behandler saken, så vi vil ta deres beslutning til etterretning, skriver Håland.

For Weidemann ser det ut som at han snart kan være tilbake på håndballbanen.

– Han var litt sjokkert over det som skjedde. Nesen ble knekt på plass igjen av en fysioterapeut i hallen, så det ser ut som det skal gå greit. Han har vondt og hodepine, men det skal gå bra. Og så synes han at det var ubehagelig. Han er en ung gutt som vil ha fokus på håndballen og ikke på at han ble skallet til, sier Gjeitrem.

Fyllingen tapte til slutt kampen 26–30.

Publisert:
  1. Håndball
  2. Fyllingen

Mest lest akkurat nå

  1. Viking -mål rett før pause

  2. Oilers på tabelltopp etter seier i toppkamp

  3. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

  4. Viking sikret nytt cupgull etter straffedrama - keeperhelten hylles: – Hun elsker det

  5. Julekort er en egen greie. Et år dro familien til Ikea for å ta bilde i julepysjamas i soveromsavdelingen

  6. Danmark bekrefter omnikronsmitte