Vålerenga gikk på hjemmesmell i første semifinale

Frisk Asker tok første stikk mot Vålerenga.

Frisk Asker tok første stikk mot Vålerenga.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

VÅLERENGA - FRISK ASKER 3–4 e.f.

Ti minutter ut i forlengningen pirket Mikkel Christiansen inn 4-3 og ga Frisk Asker en drømmestart på sluttspillsemifinalen i ishockey mot Vålerenga.

Vålerenga er av mange ansett for å være favoritter til å vinne NM-sluttspillet, men torsdag måtte mannskapet til Roy Johansen tåle en nesestyver på hjemmebane i Furuset Forum.

3–3 etter tre periode ga forlengning, og det var gjestene fra Asker det beste laget. Belønningen kom etter drøyt ti minutters spill da Mikkel Christiansen var våkent framme og pirket inn den matchvinnende scoringen.

– Det er vanskelig å beskrive. Det var mye følelser, sa han til TV 2 da seiersmålet skulle settes ord på.

– Jeg ble skutt i beinet, og så ligger pucken foran meg. Jeg vet ikke hva jeg skal si nå. Det er i hvert fall deilig, fortsatte han.

Les også

Nå er Oilers’ motstander i semifinalen klar

Lindström igjen

Christiansen scoret tre meget viktige mål i kvartfinaleduellen mot Lillehammer og torsdag fortsatte sluttspillsuksessen for spilleren som har en fortid i Furuset.

Matchvinneren er klar på at torsdagens seier var av det fortjente slaget.

– I annen periode synes jeg vi kjører over dem, og i forlengningen er vi overlegne, sa en glad Christiansen.

Det var riktignok hjemmelaget som startet best, og Martin Røymarks scoring drøyt midtveis i åpningsperioden var lenge den eneste i Furuset Forum. Men fra midt i midtperioden eksploderte kampen.

Viktor Granholm satte først inn utligningen for gjestene, og omgangen så lenge ut til å ebbe ut med 1–1. Tre sekunder før periodeslutt fikk imidlertid Tobias Lindström stå alene inne foran Frisk-målet og sette inn 2–1.

Vålerenga-profilen med gullhjelmen scoret dermed i sin sjette kamp på rad mot Frisk, og det skulle ikke stoppe der. Seks minutter ut i sluttperioden var 30-åringen nest sist på pucken da Rasmus Ahlholm satte inn 3–1 inne foran mål.

Les også

Ekspert advarer Oilers: – Gjør de ikke dette, vil de slite

Snuoperasjon

Da så det mørkt ut for gjestene fra Asker, men Garreth Thompson tente håpet da han satte inn reduseringen til 2–3. Scoringen var amerikanerens første i sluttspillet.

Med i underkant av åtte minutter igjen å spille var det plutselig balanse i regnskapet da Frisk Asker la press på Vålerenga i overtallsspill og satte inn 3–3. Endre Medby var sistemann på pucken.

Frisk-Asker slo Lillehammer 4–3 i kvartfinalen i sluttspillet, mens Vålerenga hadde langt mindre besvær med å slå ut Manglerud Star. Den duellen endte 4–1 i kamper.

Det neste oppgjøret i semifinaleduellen mellom Vålerenga og Frisk Asker spilles lørdag. Fredag møtes Storhamar og Stavanger til den første kampen i semifinaleduell nummer to.

Publisert: