Zlatan startet innsamlingsaksjon med å donere millionbeløp: – Sammen kan vi hjelpe

Zlatan Ibrahimovic har startet en innsamlingsaksjon for å bekjempe koronaviruset. Nå oppfordrer han andre idrettsstjerner til å bidra.

Zlatan Ibrahimovic har startet en innsamlingsaksjon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det annonserte den svenske fotballstjernen på sin egen Facebook-side.

Der har han lenket til en innsamlingsaksjon på nettstedet GoFundMe.com opprettet av ham selv.

Zlatan startet selv innsamlingsaksjonen, som har et mål om å få inn 1 million euro (rundt 11,6 millioner norske kroner), med å donere rundt 1,1 millioner norske kroner.

– Italia har alltid gitt meg mye. I disse dramatiske tider vil jeg gi tilbake til dette landet som jeg elsker, sier Zlatan i en video.

Les også

Korona-raseri i Fotball-England: – Vi ble behandlet som forsøkskaniner

Oppfordrer andre til å donere

Der oppfordrer han også andre idrettsstjerner til å være med å bidra til at sykehusene i de hardt koranarammede områdene i Italia får det nødvendige utstyret.

– Jeg stoler på sjenerøsiteten til mine kolleger, fra alle profesjonelle utøvere og fra dem som vil gjøre en liten eller stor donasjon for å sparke viruset bort, sier han.

Pengene skal gå til sykehus i områdene Milano, Bergamo, Castellanza og Torino.

Zlatan er ikke den eneste som har donert penger i Italia den siste tiden. Hans egen klubb, Milan, har tidligere gitt en dagslønn fra hver av spillerne til støtte mot koronaviruset.

Ifølge Gazetta della sport har Napoli-spiller Lorenzo Insigne og Juventus-spiller Leonardo Bonucci også donert millionbeløp den siste tiden.

Les også

Norsk fotballproff er smittet av koronaviruset: – Jeg er ved godt mot

Skal gå til utstyr

Pengene som blir samlet inn i Zlatans innsamlingsaksjon skal i all hovedsak gå til rent utstyr på de forskjellige sykehusene.

– Sammen kan vi virkelige hjelpe sykehusene, doktorene og sykepleierne som uselvisk hver dag jobber for å redde liv. I dag er det vi som heier på dem, sier Zlatan.

Meldingen til sine følgere avslutter han på Zlatansk vis.

– Husk: Hvis viruset ikke går til Zlatan, går Zlatan til viruset!

Publisert: