Champions League-eventyret over for Halaand: – Helt forferdelig

Neymar og Juan Bernat sendte Erling Braut Haalands Borussia Dortmund ut av Champions League.

Erling Braut Haaland og Dortmund er ute av Champions League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund 2–0 (2–0) 3–2 sammenlagt.

Etter å ha blitt helten på hjemmebane med to mål i 2–1-seieren mot PSG, fikk Champions League-eventyret til Erling Braut Haaland en brå slutt etter 2–0-tap på bortebane i åttendedelsfinalen.

Franskmennene ledet 2–0 til pause etter scoringer av Neymar og Juan Bernat. Dortmund trengte bare én scoring for å få ekstraomganger, men fikk ikke hull på byllen i en uvanlig tam kamp av tyskerne.

– Det var ingen enkel jobb for Haaland i dag mot midtstopperne som egentlig hadde full kontroll, sa Viasat-ekspert Rune Bratseth etter kampen.

Dermed avslutter Haaland debutsesongen i Champions League med ti mål.

– Helt forferdelig

– Laget kom ikke inn i rytmen. Da blir det vanskelig borte i Paris mot PSG, enkelt og greit, sa Haaland til Viasat etter kampen på spørsmål om hvorfor de tapte.

Han merket at publikum ikke var til stede.

– Jeg merket at noe manglet i dag. Jeg er en spiller som trenger å høre litt piping og sånt. Det er kjipt, men sånn er situasjonen nå, sa Haaland.

– Vi er vant til å ha 80.000 tilskuere i ryggen, nå blir det null. Det er helt forferdelig. Det er nå du merker hvor viktig det er med folk på tribunen. Vi får bare spille og prøve å gjøre det beste ut av det, la han til.

På lørdag møter de Schalke til derby – også det uten publikum

– Akkurat nå er det lov å være skuffet, vi må gå i oss selv og tenke at det ikke er godt nok. Vi var dårlig, og nå er det en ny kamp om tre dager. Da må vi opp et par hakk. Vi vinner ikke et derby med dette.

PSG-fansen gjorde det de kunne for å skape stemning før kampen. Kampen var lukket for publikum på grunn av faren for spredning av koronaviruset.

Svakt forsvarsspill ga PSG-scoring

Selv om det ikke var noen tilskuere på Parc des Princes, manglet det ikke på støtte fra PSG-fansen som hadde samlet seg utenfor stadion i hopetall.

Der sang de av full hals, skjøt opp fyrverkerier og skapt det som kunne skapes av stemning i en kjip situasjon, både før, under og etter kampen.

Etter et tidlig gult kort til Haaland og et par småsjanser for nordmannen, skulle de også få juble for scoring etter slett forsvarsspill av Dortmund.

En corner ble slått inn mot femmeteren. Roman Bürki valgte å forbli på mållinjen, Mats Hummels feilberegnet ballbanen, og da Hakimi heller ikke fikk med seg at Neymar snek seg forbi ham, var baklengsmålet et faktum for tyskerne, som nå trengte scoring for å gå til ekstraomganger.

– Markeringen til Hakimi er strykkarakter, sa Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

Erling Braut Haaland hadde ingen god kamp mot Paris Saint-Germain, men fikk heller ikke mye hjelp av lagkameratene. Her i duell med én av banens giganter, midtstopper Presnel Kimpembe.

Vondt til verre på overtid

Selv om Dortmund kom på noen visitter i ny og ne, var det lite som minnet om det sprudlende laget man er vant til å se.

Da Haaland var oppe med en hånd i ansiktet på Marquinhos rett før pause, kunne også nordmannen fått sitt andre gule kort, men Anthony Taylor nøyde seg med å gi et frispark til midtstopperen.

PSG var ikke fornøyde med det, men de skulle få en grunn til å juble før hvilen.

Pablo Sarabia slo ballen inn i boksen. Landsmann Juan Bernat var mest våken og flikket ballen i det lengste hjørnet bak Bürki. 2–0.

Les også

Rammes knallhardt: Barneidretten stoppes og penger forsvinner

Emre Can fikk marsjordre rett før slutt. Først var han sent ute i en takling på Neymar. Deretter dyttet han brasilianeren i bakken.

Rødt kort til Emre Can

Dortmund startet annenomgang langt bedre. Bortelaget vant ballen tilbake høyt i banen gang på gang, men da de nærmet seg sekstenmeteren til PSG, sa det stopp.

Franskmennene så derimot ut til å bli slitne, og da Julian Brandt og Giovanni Reyna kom inn for tyskerne, begynte det å løsne litt for Haaland & Co.

Da det gjensto fem minutter fikk derimot Emre Can sitt andre gule kort etter en sen takling, og med ti mann på banen maktet de ikke å slå tilbake.

Dermed er det slutt for Haaland og Dortmund for denne gang, mens PSGs drøm om sin første Champions League-tittel lever videre.

Publisert: