Oliver Solberg vant overlegent i USA. Nå står førerprøven for tur.

Oliver Solberg (17) sikret sin syvende internasjonale seier for sesongen da han vant STPR-rallyet i USA. Om en drøy uke skal talentet ta førerkortet.

Oliver Solberg imponerte stort i USA.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Den norsksvenske 17-åringen vant med 55,4 sekunder foran tidobbelt amerikansk mester David Higgins.

Solberg vant 11 av 15 fartsprøver totalt, men på den nest siste fikk han trøbbel med bakhjulsdriften. Det kostet mer enn et halvt minutt, men unggutten hadde likevel god kontroll.

– USA er et eventyr for meg i år. Jeg har kjørt fem konkurranser, og dette er tredje gang jeg er på pallen og andre gang jeg vinner med dette laget. Det er en god statistikk som jeg er veldig stolt av, sier Solberg i en pressemelding.

Han fyller 18 år og blir myndig 23. september. Dette var siste gang Solberg fikk kjøre på dispensasjon. Når han fyller år skal han ta teori og oppkjøring i Sverige. Etter planen skal han debutere i rally-VM i Wales om tre uker.

 • LES OGSÅ: Oliver (17) øyner VM allerede neste år. Ekspert mener han kan bli bedre enn pappa Petter Solberg.
Oliver Solberg imponerer i USA. Her er han sammen med faren Petter Solberg i forbindelse med premieren på filmen born2drive fra tidligere i år.

Det er første gang sønnen til Petter Solberg kjører det amerikanske mesterskapet. Nordiren Aaron Johnston er Olivers kartleser. 17-åringen vant i april det største løpet i mesterskapet, Olympus Rally.

Oliver Solberg kjører et todelt rallyprogram i 2019. I det amerikanske mesterskapet kjører han for Subaru Motorsports USA og deltar i seks av åtte runder, mens i det latviske mesterskapet har 17-åringen kjørt full serie (seks løp) i en privat Volkswagen Polo R5 (tilsvarende WRC2).

(©NTB)

Publisert:
 1. Oliver Solberg
 2. Rally
 3. Petter Solberg
 4. Motorsport

Mest lest akkurat nå

 1. Se hvor det kan komme nye hytte­felt

 2. Snart er hver fjerde bil i bomringen en elbil – kritisk for Bymiljøpakken

 3. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

 4. Mann og kvinne tatt i stjålet bil med tyvegods

 5. Ut mot Solskjær: – Fullstendig stryk i kamp­forberedelser

 6. OL-helten må kanskje droppe fødsel for nytt gull: – Et veldig tøft dilemma