Tung dag for Kristoff – måtte bryte sykkelritt

Alexander Kristoff måtte bryte Omloop Het Nieuwsblad etter trøbbel med sykkelen lørdag. Av seks nordmenn var Edvald Boasson Hagen alene om å komme til mål.

Alexander Kristoff måtte bryte sykkelrittet Omloop Het Nieuwsblad lørdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det ble ingen god norsk dag for de seks nordmennene som stilte til start på brosteinsklassikeren mellom Gent og Ninove. Ingen norske var i nærheten av å følge den belgiske vinneren Jasper Stuyven fra Trek-laget. Han stakk fra tetgruppa som hadde dratt fra et hovedfelt uten nordmenn.

Boasson Hagen slet seg i mål på 59.-plass og var drøyt ni og et halvt minutt etter vinneren. Så langt kom ikke de fem andre norske.

Les også

Kristoff kræsjet med liten jente etter målgang i Algarve

Les også

Kristoff klar for klassiker - får med seg norsk hjelper

Kristoff hadde problemer med sittestillingen og ble filmet da han ti mil før mål justerte setehøyden. Tre mil senere brøt han.

– Når setet sklir ned både på sykkel nummer en og reservesykkelen, blir det tungt. Jeg satt en halv centimeter for lavt etter første brusteinsstrekk, så beina ble bare surere og surere, sa Kristoff til procycling.no.

– Jeg fikk byttet til reservesykkelen, men det samme skjedde med den. Det går ikke å få nok kreft ut av baine når man blir sittende for lavt, så da var det bare å kaste inn håndkleet.

Les også

Ny spurtskuffelse for Kristoff

Amund Grøndahl Jansen var involvert i en velt og måtte til slutt bryte. Ifølge procycling.no ble han sendt til sykehus for å pleie sårskader.

Heller ikke Kristoffer Halvorsen, Vegard Stake Laengen eller Rasmus Tiller fullførte rittet.

Stuyven vant foran sin landsmann Yves Lampaert og danske Søren Kragh Andersen.

Søndag sykler mange av deltakerne et annet belgisk endagsritt, Kuurne – Brussel – Kuurne.

(©NTB)

Publisert: