Bunnlag sjokkerte Liverpool – ble reddet av gigatabbe

Liverpool vant sin 18. strake seriekamp og tangerte rekord, men seieren satt langt inne.

Mohamed Salah har her akkurat satt ballen mellom beina på West Ham-keeper Lukasz Fabianski.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Liverpool – West Ham United 3–2

Det engelske storlaget fortsetter rekordsankingen denne sesongen. Etter seieren mot West Ham står Liverpool med 18 strake seiere i ligaen. Det er en tangering av Manchester Citys rekord fra 2017/18-sesongen.

– Jeg hadde aldri trodd at den ville bli tangert, men vi har klart det. Det er ikke til tro, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

Seieren og de tre poengene satt derimot langt inne mot bunnlaget fra London. Etter at Liverpool tok ledelsen tidlig i kampen, slo West Ham kraftig tilbake.

Gjestene utlignet få minutter etter Liverpools ledermål, og sjokkerte hjemmefansen da Pablo Fornals ordnet 2–1 ni minutter ut i andre omgang.

Serielederen klarte derimot å snu kampen. Først ved Mohamed Salah etter en gigantisk keepertabbe. Deretter ordnet Sadio Mané vinnermålet med få minutter igjen å spille.

Dermed endte det 3–2 til Liverpool i en svært underholdende kamp på Anfield. De rødkledde er 22 poeng foran Manchester City, noe som betyr at de er fire seiere unna å vinne ligatittelen når elleve kamper gjenstår.

Selv om rødtrøyene øyner sitt første ligamesterskap på 30 år, tar Klopp ingenting for gitt.

– City er et lag som er i stand til å vinne alle sine gjenstående kamper, så vi er nødt til å fortsette seiersrekken. Vi må være klare. Det er fortsatt en jobb igjen å gjøre, sa tyskeren.

Trent Alexander-Arnold og Sadio Mané sikret det avgjørende vinnermålet.

West Ham slo tilbake

Hjemmelaget tok oppskriftsmessig ledelsen etter kun ni minutter. Trent Alexander-Arnold slo inn et vakkert innlegg. Der kom Georginio Wijnaldum stupende og satte ballen forbi West Hams målvakt Lukasz Fabianski.

Liverpool-fansen svarte med å synge «Vi kommer til å vinne ligaen», men stilnet da gjestenes Issa Diop utlignet kun to minutter senere. Igjen var det et hodestøt som gikk i mål, og dermed 1–1.

Som et humoristisk og ironisk motsvar på hjemmefansens sang, svarte de tilreisende med å synge samme strofer. Galgenhumoren var tydelig, ettersom London-laget ligger i bunnen av tabellen og uten noen mulighet til å heve trofeet denne sesongen.

Det var Liverpools første baklengsmål på hjemmebane i ligaen på fem kamper.

– David Moyes vil tenkte at det var en veldig god omgang. West Ham har sett farlige ut, sa Sky Sports’ Gary Neville i pausen.

West Ham-spillerne jublet hemningsløst etter ledermålet.

Rystet hjemmelaget

Den tidligere Manchester United-spilleren og nåværende eksperten, fikk rett. Liverpool presset West Ham i starten av andre omgang, men så smalt det på motsatt side.

Etter 54 minutter fikk Pablo Fornals stå helt umarkert på et innlegg fra Declan Rice. Skuddet til spanjolen var godt nok til å overliste Alisson Becker i Liverpool-målet. Hjemmefansen trodde knapt det de så.

Dermed måtte hjemmelaget angripe. Liverpool-angriperne serverte flere fine kombinasjoner, men slet med å produsere de helt store sjansene. Da det var spilt 68 minutter havnet derimot ballen hos Mohamed Salah. Egypteren skjøt rett på Fabianski, men polakken klarte på klønete vis å glippe ballen mellom sine egne ben og i mål.

– Fryktelig keeperspill. Det er nesten så du ikke tror det. Større tabbe går det ikke an å gjøre, sa TV 2s Nils Johan Semb.

Så var Mané på rett sted til rett tid. Igjen var Alexander-Arnold nest sist da engelskmannens innlegg falt ned til senegaleseren foran mål. Liverpools storscorer fikk en enkel jobb og satte inn 3–2.

I sluttminuttene fikk West Ham flere store muligheter, men klarte ikke å slå tilbake.

– Dette ble spennende på en måte vi ikke ønsket. Vi åpnet døren for dem for å være ærlig, sa Klopp til TV 2.

Liverpool klarte med det å unngå den store fadesen. Før denne kampen hadde ikke Liverpool tapt på 53 hjemmekamper i ligaen. Man må helt tilbake til april 2017 sist Liverpool tapte på Anfield – den gang mot Crystal Palace.

Jürgen Klopps menn har nå vunnet samtlige av sine 21 siste ligakamper på eget gress. Det er tangering av klubbrekorden fra 1972.

Det så veldig lyst ut da Georginio Wijnaldum sendte Liverpool i føringen.

Kan slå poengrekord

I tillegg til rekorden over antall strake seiere i Premier League, kan Liverpool slå en annen gjev prestasjon.

I 2017/18-sesongen endte Manchester City på sensasjonelle 100 poeng etter de 38 seriekampene – en rekord få trodde noen kunne overgå på lang tid.

Liverpool er fortsatt i rute til å knuse den bragden. Klubben har i dette øyeblikk 79 poeng med 11 kamper igjen. Det betyr at Merseyside-laget fortsatt har 33 poeng å spille om og kan, hvis alt klaffer, ende på 112 poeng.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk