Svensk toppklubb skifter farge på draktene for å hjelpe flyktninger

Fredag får svenske fotballsupportere se det originale grepet.

Kalmar tar grep for å hjelpe flyktninger. Her jubler Viktor Elm i Kalmars røde drakt under en Allsvenskan-kamp i april.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Den svenske toppklubben Kalmar skal i fredagens Allsvenskan-kamp mot Norrköping spille med en helt spesiell drakt for å hjelpe flyktninger.

Europa opplever en enorm tilstrømning av flyktninger om dagen. Mange liv har gått tapt på veien mot trygghet i Europa.

De siste ukene har stadig flere engasjert seg i flyktningkrisen, og flere fotballklubber, både i Norge og andre land, er også kommet på banen med donasjoner og støtte.

Nå føyer Kalmar seg inn i rekken med et originalt initiativ.

— Enkelt valg

Mot Nörrkoping vil Kalmar ikke spille i sine tradisjonelle, røde drakter. I stedet vil de spille med helhvite drakter med logoen til den veldedige organisasjonen Røde Kors markant plassert. Initiativet er gjort i samarbeid med en klubbsponsor, og er for å støtte Røde Kors' arbeid med flyktningehjelp.

— For oss er dette et enkelt valg. Vi er mange som er berørt av flyktningkatastrofen, og det er en viktig sak for oss i Kalmar FF. Vi har gitt bidrag den siste uken og vil fortsette å gjøre det. Disse draktene skal dessuten signeres og auksjoneres bort etter sesongen, sier markedssjef i Kalmar Per Rosenquist til 24Kalmar.

Les også

Slik skal storklubben samle idrettsverdenen for å hjelpe flyktninger

En rekke fotballklubber verden over har engasjert seg i flyktningkrisen. Tidligere denne uken tok den italienske storklubben AS Roma initiativ for å samle idrettsverden for å hjelpe flyktninger. Tidligere har den tyske klubben Bayern München kunngjort at de vil arrangere en treningsleir for barn som er rammet av flyktningkrisen. Dette for å nevne noen av støttetiltakene fra fotballverden.

Også i Norge har flere klubber engasjert seg for flyktningenes situasjon. En av dem er Rosenborg, som har bestemt seg for å donere 25 000 kroner til Redd Barna.

Vil du vite mer om flyktningkrisen? Da kan vi anbefale disse artiklene:

Publisert: