Solskjær mener Moldes innstilling endret seg etter at de brøt Rosenborgs gullrekke

Snakker om gamleklubbens Europa-muligheter i sjeldent intervju.

Ole Gunnar Solskjær var enormt suksessrik som Molde-trener. Her feirer han cupgullet i 2013.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det har vært stille rundt Ole Gunnar Solskjær (42) siden han fikk sparken i Cardiff i september 2014. Manchester United-legenden har tatt en pause fra trenergjerningen, selv om han riktignok har hjulpet Kristiansund BK i hjembyen på treningsfeltet én dag i uken.

Nå bryter imidlertid Solskjær stillheten. Overfor det nederlandske nettstedet Ajax Showtime snakker nemlig trenerprofilen om Molde, i forkant av Europa League-oppgjøret mellom gamleklubben og nettopp Ajax torsdag kveld.

Molde var lenge en evig toer, men under Ole Gunnar Solskjær ble blåtrøyene Norges beste lag. Her feirer treneren etter Moldes 4-3-seier over RBK i cupen i 2012.

Da Solskjær overtok Molde i 2011, startet en ny orden i norsk fotball. Etter to sesonger med Rosenborg-gull, var det plutselig Molde som dominerte.Solskjær ledet klubben til sin første ligagull noensinne i 2011, og fulgte opp med nok et gull i 2012. Senere ble det cupgull i 2013, før Tor Ole Skullerud tok over stafettpinnen med både liga— og cupgull i 2014. Solskjær mener suksessen har gjort noe med innstillingen i Molde.

— Fem trofeer på fire sesonger er en sterk prestasjon, tatt i betraktning hvordan Rosenborg har dominert norsk fotball de siste årene. Molde har fremragende treningsfasiliteter, og trekker derfor til seg store talenter som kan utvikles til spillere med internasjonalt snitt. Suksessen endret også innstilling. Tidligere aksepterte de alltid å være nummer to, nå innser de at laget er godt nok til å vinne trofeer, sier Solskjær til Ajax Showtime.

Sir Alex avslører Solskjær-samtale i ny bok: - Dømt til å bli et mareritt.

Tror på Europa-avansement

Trenerprofilen mener Molde - som han ledet til to seriegull og ett cupgull mellom 2011 og 2013 - har gode muligheter til å ta seg videre i Europa League denne sesongen.

— Etter at de vant sin første kamp på bortebane (mot Fenerbahce, journ. anm.), har Molde en god mulighet til å klare å ta ti poeng, noe som bør være nok til å avansere i Europa League, sier Solskjær ifølge Ajax Showtime.

Molde er i gruppe med Fenerbahce, Ajax og Celtic.

Siden Europa League startet opp i 2009, har ingen norske lag klart å avansere fra gruppespillet. Dermed tror altså Solskjær at Molde kan gjennomføre en historisk bragd i høst.

— Jeg tror de har en god sjanse, men de tre andre lagene er kanskje sterkere på papiret. Heldigvis blir fotball aldri avgjort på papiret, sier Solskjær.

Fikk du med deg Magne Hoseths hyllest etter Moldes seier i Tyrkia? - Tidenes beste prestasjon.

Roser Daniel Berg Hestad

Som Solskjær påpeker, er det store forskjeller mellom Molde og de øvrige lagene i gruppen. Fenerbahce, Ajax og Celtic har alle deltatt i Champions League, Europas aller gjeveste klubbturnering, i flesteparten av de siste 15 sesongene.

Lagoppstillingene da Molde møtte Fenerbahce i Istanbul for to uker siden fortalte en tydelig historie. Det tyrkiske laget stilte med Raul Meireles, Robin van Persie, Bruno Alves og Nani, alle med lang erfaring fra toppen av europeisk fotball, i førsteelleveren.

Likevel vant Molde fortjent 3-1. — Molde er i sluttfasen av sesongen, og synes å ha fått satt laget under den nye treneren Erling Moe. Kampplanen mot Fenerbahce fungerte perfekt, og alle spillerne jobbet hardt for hverandre. En av styrkene til Molde er at alle er veldig lojale mot hverandre, det er gunstig for lagånden.

Daniel Berg Hestad storspilte mot Fenerbahce. Her feirer han 1-0-scoringen sammen med resten av lagkameratene.

Videre trekker trenerprofilen frem hvordan Vegard Forren og Joona Toiviotilfører erfaring i laget, noe han mener gir en god miks sammen med de mange talentfulle ungguttene. Solskjær roser også en gammel kjenning.— Ingen kan se bort fra innflytelsen til kapteinen, Daniel Berg Hestad. Han viser seg alltid frem i store kamper.

Torsdag venter en ny tøff utfordring for Berg Hestad og Molde. Ajax kommer til Aker Stadion etter ett poeng fra den første kampen mot Celtic.

Berg Hestad er sikker, fortalte han tidligere i september: - Jeg har bestemt meg for å legge opp.

Forren med oppfordring etter bragden.: - Jeg håper folk skjønner hvor stort det er.

Berg Hestad-prestasjonen som imponerte alle: - Jeg er veldig stolt i dag.

Publisert:
 1. Europa League
 2. Molde FK
 3. AFC Ajax

Mest lest akkurat nå

 1. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

 2. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

 3. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

 4. Når kommer vinteren, egentlig?

 5. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen

 6. Hund falt ned i dypt hull på Våland