Mourinho langet ut mot dommerne etter sjokktap

Liverpool-eide Fabio Borini (23) påførte José Mourinhos første serietap på Stamford Bridge og ga samtidig sin egen klubb en gavepakke i gullkampen.

UTVIST: Mourinhos assistent Rui Faria mistet hodet fullstendig og måtte holdes igjen da han protesterte mot dommer Michael Deans avgjørelse om å gi Sunderland straffe.
 • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Chelsea kunne overta ledelsen i Premier League før Liverpool møter Norwich i morgen. Men med åtte minutter igjen av ordinær tid felte venstreback César Azpilicueta Sunderland-spiss Jozy Altidore inne i egen 16-meter. Dommeren pekte på straffemerket.

Fabio Borini gjorde ingen feil fra straffemerket og satte inn 2-1. En ledelse som stod seg kampen ut. Dermed tok Sunderland tre meget viktige og overraskende poeng i bunnstriden, samtidig som Chelsea tapte terreng i gullkampen.

 • REFERAT: Slik var kampen

Raste mot dommeren

IKKE SKYT! César Azpilicueta gjorde en tabbe og felte Jozy Altidore og laget straffe med åtte minutter igjen av ordinær tid.

Manager José Mourinho slo oppgitt ut med armene og kostet på seg ironisk smil etter straffesparket, som definitivt var av det diskutable slaget. Verre var det for en av assistentene i det sportslige apparatet, Rui Faria, klikket fullstendig, og måtte holdes igjen av flere Chelsea-ansatte — inkludert Mourinho selv. Til slutt ble han sendt på tribunen av dommeren.Etter kampen var også Mourinho tydelig misfornøyd med dommerne, men Chelsea-sjefen skjulte det hele bak en solid porsjon sarkasme:

— Jeg vil bare si fire ting. Uansett om du stiller flere spørsmål, vil jeg svare med akkurat dette, innledet portugiseren i et TV-sendt intervju, før han ramset opp hva han hadde å si.

— Gratulerer til spillerne mine. De gjorde alt de kunne. Gratulerer til Sunderland. De vant og tok tre viktige poeng. Det har ikke noe å si hvordan eller hvorfor, sa Mourinho, før han vendte fokus mot dommerne.

- Gratulerer!

- Gratulerer til dommer Mike Dean. Hans prestasjon var helt fantastisk. Og til slutt: Gratulerer til Mike Riley (dommersjefen, journ.anm). For det de har gjort denne sesongen er fantastisk for hvordan denne turneringen er i ferd med å utvikle seg. Så gratulerer til. Mer har jeg ikke å si, fortsatte Chelsea-manageren, før han forlot TV-intervjuet uten å svare ytterligere.

Reporteren forsøkte å si at han trengte å stille Mourinho ett eller to spørsmål, men portugiseren kom aldri tilbake til intervjuet.

Samuel Eto'o (Chelsea) og Connor Wickham (Sunderland) scoret de to andre målene, som kom tidlig i den første omgangen. Men det var Borini som sørget for avgjørelsen. Italieneren er eid av Liverpool, og sørget dermed for å hjelpe klubben som eier ham. Han har også en fortid i nettopp Chelsea.

Mourinho hadde aldri tapt på hjemmebane i løpet av sine 77 kamper i Premier League, men hans første nederlag gir Liverpool en glimrende mulighet til å stikke av i kampen om gullet. Med seier mot Norwich i morgen, er Merseyside-laget plutselig fem poeng foran. Og vinner Luis Suárez & Co resten av kampene, da er de seriemestere.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Sunderland AFC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Den drapssiktede fra Kongsberg bodde i Stavanger

 2. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

 3. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

 4. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

 5. Her er Arbeiderpartiets nye gruppeleder i fylkestinget

 6. Støre åpner for å etablere et eget sokkeldirektorat