Sørlending skal lede nyopprykkede Stord

Gammel helt blir daglig leder i håndballklubben.

GJENSYN MED STORD: Styreleder Bjarte Salomonsen (t.v) ønsker Bjørn Lindgård velkommen tilbake til klubben.
 • Trond Sandvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Den tidligere Stord-kapteinen Bjørn Lindgård er hentet inn for å styrke klubbens økonomi.

– En stor utfordring, medgir 43-åringen.

Sunnhordlendingene er tilbake i det gjeveste selskapet etter to år i 1. divisjon. Det setter høyere krav til både økonomi, administrasjon og spillerstall. Hjelp på veien skal Stord HK nå få gjennom ansettelsen av sin tidligere ubestridte leder ute på banen.

— Hovedfokuset mitt blir markedsarbeid og pleie av sponsorer. De vi allierer oss med, skal føle at de får mest mulig tilbake for ressursene de legger inn i klubben. Derfor vil jeg med det aller første gå en runde med våre samarbeidspartnere, kommenterer Lindgård nyansettelsen.

Arendalitten kom til Stord i 1996 og styrte laget til eliteserieopprykk i 1999 – som den mest markante spillerimporten Stord noen gang har hentet.

— Jeg kjenner håndballen. Jeg kjenner lokalmiljøet. Det er et pluss, tenker Lindgård.

Med ansettelsen av ham er Stord HK på god vei mot å tilfredsstille kravene Norges Håndballforbund setter til administrasjon av eliteserieklubber. To hele årsverk er minstekravet, hvorav ett skal være rettet mot sponsormarkedet.

 • Erfaringsmessig har utgiftene til daglige ledere i denne klubben kostet mer enn vi har fått tilbake. Det er en type jobb langt fra alle mestrer. Men denne gangen har vi troen på at vi har fanget inn rett mann, sier styreleder Bjarte Salomonsen.
 • Bjørn har kapasitet i seg til å bli en samlende kraft for håndballen på Stord. Det vil gagne oss, tror Salo.

- Kjenner du til kravene fra NHF?

 • Nei. Og de bryr jeg meg ikke altfor mye om. Det viktigste nå er at vi selv klarer å ta grep for å utvikle klubben - på flere fronter. Det er helt nødvendig, om vi på nytt skal klare å etablere oss som en klubb på toppnivå i Norge.

Stord Handball rykket opp til eliten i 1999. Og holdt seg der til nedrykket kom i 2011. Gjennom store deler av 2000-tallet ble klubben vanskjøttet økonomisk – et tilbakevendende mønster var at sunnhordlendingene brukte mer penger enn de fikk inn. År etter år. Og hver gang gikk hovedlaget i Stord Turn & Idrettslag inn med millionbeløp for å redde håndballfolket.

 • Det skal ikke skje igjen. Nå driver vi sunt, med god kontroll på både utgifter og inntekter, mener styreleder Salomonsen. Han håper på en større omsetning enn de stipulerte 3,5 millionene for 2013. Hvorav 2,5 millioner skal hentes inn gjennom samarbeidsavtaler med næringslivet.

Opprykk til eliten betyr også spillerjakt for Stord HK sin del. Klubben mister backen Jim Roger Kvello og målvakt Thor Christian Sæbø, og har ambisjoner om å forsterke laget på minst tre plasser.

 • En back, en strek og en venstrekant. Det står øverst på ønskelisten, forteller trener Vidar Gjesdal. Han har denne 1. mai-helgen besøk av en svensk kantspiller og en dansk back, og håper å signere begge to innen kort tid.
 • For å balansere laget rett, trenger vi påfyll av spillere som har opparbeidet seg rutine. Både svensken og dansken har det. Om de skriver under, får vi inn to klare forsterkninger. Det ville senket skuldrene mine betraktelig.
Publisert:
 1. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

 2. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 3. FHI varsler ny risikovurdering av omikron

 4. Snart skal han hedres. Men hedersgjesten selv klarte ikke å holde sitt høytidelige løfte: Å ikke dø før 11. desember

 5. Vårt energisystem er satt på spill

 6. Beruset mann arrestert. Spilte høy musikk og brølte