Bale roses av sjefen etter dobbel i premieren

Gareth Bale og Marco Asensio sørget for at Real Madrid holder følge med Barcelona ut av startblokkene i den spanske eliteserien. Real Sociedad ble slått 3-0 på bortebane.

Gareth Bale scoret to for Real Madrid mot Real Sociedad søndag kveld.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Zinédine Zidane måtte klare seg uten Cristiano Ronaldo og Karim Benzema i serieåpningen, men franskmannens mannskap hadde ingen problemer med Real Sociedad.

Kampen var bare to minutter gammel da Bale scoret Real Madrids første mål i den spanske serien denne sesongen. Den walisiske profilen sendte en innlegg fra Dani Carvajal i mål med et kontant hodestøt.

Les også

Spansk avis hevder Ødegaard knuste stjernene i fysisk test

— Han var fantastisk

Fem minutter før hvilen markerte Asensio La Liga-debuten med å doble ledelsen for Real Madrid. Den spanske 20-åringen ble spilt fri av Raphaël Varane og chippet ballen elegant over Gerónimo Rulli i Real Sociedad-målet.

På overtid fastsatte Bale resultatet til 3-0 etter en kontring. 27-åringen rundet Rulli og trillet ballen i åpent mål.

- Bale har selv sagt at dette er et veldig viktig år for ham. Han var fantastisk i kveld. Veldig god og positiv, skrøt Zidane etter kampen.

— Alle spillerne la inn ned en solid innsats i dag. Vi angrep sammen og forsvarte sammen, akkurat som et lag skal. Det var en god kollektiv forestilling, sa treneren om tremålsseieren.

Barcelona vant sin første kamp mot Betis hele 6-2 lørdag og topper tabellen på målforskjell.

Atlético snublet

Atlético Madrid slet lenge for å få hull på byllen da Alavés var på besøk, men på overtid skaffet Fernando Torres et straffespark som Kévin Gameiro omsatte i 1-0-ledelse. Likevel holdt det ikke til tre poeng.

I femte overtidsminutt slo Manu Garcia til med et langskudd, og de nyopprykkede gjestene fikk med seg poeng.

Sporting Gijon tok derimot tre poeng i sin serieinnledning søndag. Laget scoret to ganger i annen omgang og sikret 2-1-seier mot Athletic Bilbao. Nysigneringene Duje Cop og Victor Rodríguez scoret i henholdsvis det 51. og 54. minutt.

Hjemmelaget bommet på straffe ved Isma López etter 61 minutter, men da Bilbao kun klarte å redusere en gang ved Borja Viguera fire minutter før slutt, holdt det til 2-1-seier. (©NTB)

Publisert:
  1. Spansk fotball

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

  3. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager

  4. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus

  5. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

  6. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land