Solbakken før Porto-kampen: - Vi må vinne resten av kampene

FCK er svekket før den viktige Champions League-kampen.

FC Københavns trener Ståle Solbakken har flere skader å bekymre seg over.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den danske landslagsspissen Cornelius pådro seg en muskelskade i fredagens 2-1-seier mot AaB. Ifølge FCK er 23-åringen ute for resten av året.

— Det gjør en forskjell i vårt offensive spill, siden vi får mindre dødballkraft og mindre fysikk i boksen. I stedet har vi lettere spillere som gjør at vi kan spille hurtigere i kombinasjonsspillet, sier trener Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

— Det er vanskelig å si hvordan det påvirker våre sjanser. De er nok ikke blitt større, men vi kunne også fått problemer selv om vi hadde dem på laget. Vi møter et veldig godt Porto-lag, fortsetter den norske treneren.

LES OGSÅ:

Les også

Dansk avis: Solbakken ønsker ikke å ta over Norge

Porto ute av cupen

Santander ble skadd under landskamp med Paraguay.

— Han rekker ikke bli klar til tirsdagens kamp, bekrefter Solbakken.

Spissen var på treningsfeltet søndag, men måtte trene på egenhånd.

LES OGSÅ:

Les også

FC København garanterer at Solbakken ikke erstatter Høgmo

Porto røk ut av den portugisiske cupen mot Chaves fredag etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, men det legger ikke Solbakken stor vekt på.

— Det er fortsatt et sterkt lag med mange gode spillere, og det så vi senest da de spilte toppkamp mot Benfica i ligaen. Men vi så i den første kampen der nede at vi kan være med, og det har vi også gjort i våre andre mesterligakamper. Det skal vi også gjøre på tirsdag, lover Solbakken.

LES OGSÅ:

Les også

Solbakken ble stoppet av Leicesters danske vegg

— Må vinne resten

København ligger på tredjeplass i gruppe G med fem poeng på fire kamper. Den norske treneren tror laget sitt må ha full pott for å kunne snakke om avansement fra gruppen som Leicester leder med ti poeng. Porto er nummer to med to poeng mer enn FCK.

— Jeg tror vi er nødt til å vinne de to siste kampene fordi Porto har Leicester hjemme i siste kampen, hvor engelskmennene mest sannsynlig allerede er videre.

— Men det er heller ikke umulig for oss. Vi er sterkt organisert og er meget solide defensivt. Så må vi kompensere offensiv kraft med hurtige bein, avslutter nordmannen.

Publisert: