- Slutt på at du får trene i Norge!

Norsk landslagstrener med melding til Charlotte Kalla etter at nordmennene ble smadret.

SLO DE NORSKE LØPERNE: Charlotte Kalla er i fanstastisk form og overbeviste i dag også i klassisk. Her sammen med den norske landslagstreneren Egil Kristiansen.
 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

LILLEHAMMER (adressa.no): Først var det bare hyggelig at Charlotte Kalla endelig hadde funnet tilbake til sitt gamle jeg. Nå begynner det å bli skremmende med tanke på norske sjanser i OL.

Overrasket skipresident

I dag ble Marit Bjørgen og Therese Johaug regelrett knust på 10 kilometer klassisk på hjemmebane, både av Charlotte Kalla på andreplass og ikke minst vinner Justyna Kowalczyk. Bjørgen gikk inn til tredjeplass, mens Johaug ble nummer fire.

Avstanden fra Kowalczyk til Bjørgen var på over 25 sekunder. Til Johaug var det 39. Skipresident Erik Røste innrømmer overfor adressa.no at han er overrasket over de store avstandene.

— Kanskje er det en liten vekker. Det var litt overraskende store differanser, sier han.

Les også

Bjørgen angret på at hun ikke hadde lagt opp

Kalla i storslag Bjørgen forklarer at hun ikke hadde noen topp dag. For svenske Charlotte Kalla stemmer derimot det aller meste.

— Det føltes enda bedre i dag enn forrige helg. Det føltes som jeg kunne gå kontrollert. Jeg var sliten i motbakkene, men likevel kjentes det som jeg hadde krefter igjen da jeg gikk ut på andrerunden, sier Kalla til adressa.no.

Hun innrømmer at hun før sesongen ikke hadde tro på at hun skulle slå både Bjørgen og Johaug i klassisk på de norske løpernes hjemmebane.

Den norske landslagstreneren Egil Kristiansen er ikke fornøyd med tredje-og fjerdeplass. Samtidig sier han at Norge ikke kan regne med at det er mulig å spasere seg inn til seier.

Les også

Kowalczyk knuste de norske

— Må nedjustere forventningene - At en i ny og ne kan havne på tredje- og fjerde er helt greit. Vi har alltid godt av å få en vekker av og til. Da skjerper man seg ekstra, sier Kristiansen til adressa.no.

Før denne sesongen har Charlotte Kalla vært i Norge for å trene sammen med de norske løperne.

— Det er slutt på at hun får komme til Norge og trene med oss nå i hvert fall, sier Kristiansen med et glimt i øyet.

Han er klar på at det norske langrennspublikummet må nedjustere sine forventninger til det norske kvinnelaget før OL.

— De tror at det bare er å dra til Sotsji for å hente gull etter gull. Slik er det ikke. Justyna må finne seg i å være favoritt på 10 kilometer klassisk i OL. Så enkelt er det, sier Kristiansen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

 2. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

 3. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

 4. Sauda nest varmest i landet

 5. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger

 6. Savnet mann på Tasta funnet i god behold