Solskjær mener Mourinho er under press: – Så ubarmhjertig er fotballen

Molde-treneren har selv vunnet FA-cupfinalen to ganger. Lørdag kveld krysser han fingrene for at hans kjære Manchester United vinner igjen.

Ole Gunnar Solskjær (til høyre) håper på José Mourinhos Manchester United i lørdagens FA-cupfinale mot Chelsea.
 • Martin Brøste
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

MOLDE: Finalekampen mot Chelsea har avspark klokka 18.15 norsk tid lørdag kveld. Da sitter Molde-trener Ole Gunnar Solskjær foran TV-skjermen og skal følge gamleklubbens siste kamp for sesongen.

Laget endte på andreplass i Premier League, men kom et lite hav bak serievinner og byrival Manchester City. Etter siste serierunde var det nemlig hele 19 poeng opp til de suverene mesterne.

Derfor mener Solskjær at kveldens FA-cupfinale er ekstra viktig for Manchester United og manager José Mourinho.

José Mourinhos Manchester United møter gamleklubben Chelsea i lørdagens FA-cupfinale.
Les også

Les Lars Tjærnås’ analyse av de to finalelagene:

– Det er en viktig kamp for United og Mourinho. En sesong uten trofé i United, er en dårlig sesong. En sesong med trofé, er godkjent. Jeg håper det blir pokal i kveld, sier Solskjær.

Siste mulighet

I Champions League ble det exit mot Sevilla i åttedelsfinalen. I ligacupen ble Championship-laget Bristol City for sterke og vant 2–1 i kvartfinalen.

FA-cupfinalen er dermed siste mulighet for at Mourinhos menn skal få med seg et trofé denne sesongen. Og på mange måter er det kveldens finale som avgjør om Uniteds sesong får stempelet godkjent eller ikke.

Ole Gunnar Solskjær håper på jubel for gamleklubben lørdag kveld.
Les også

Østigård blir gjerne værende i Viking: – Ikke aktuelt å reise til Molde for å sitte på benken

– Så ubarmhjertig er fotballen. Så små marginer er det på om man er glad eller misfornøyd. Det kan være flaks eller stang inn, og da er man god. Om United blir nummer to i Premier League og vinner FA-cupen, så er det en god sesong, mener Solskjær.

Tre finaler

Solskjær var Manchester United-spiller i elleve innholdsrike år. Han har selv spilt tre FA-cupfinaler. Han spilte hele finaleoppgjøret mot Newcastle i den berømte trippelsesongen 1998/1999, da Manchester United vant 2–0.

I 2004 kom han inn som innbytter da Ruud van Nistelrooy og Cristiano Ronaldo sørget for en enkel 3–0-seier mot Millwall fra divisjonen under.

Ole Gunnar hadde en lang karriere som spiller i Manchester United. Her fra en Premier League-kamp mot Charlton i 2003.
Les også

Forren mener Molde kan lære av norsk fotballs store overraskelse

Tre år seinere ble han byttet inn i andre ekstraomgang, da nettopp Chelsea var motstander i finalen. I det 116. minutt scoret Didier Drogba kampens eneste mål og sikret London-laget seieren.

– Mourinho har etter hvert fått bra tak på Chelsea og det systemet de har spilt. Han har fått god kontroll på det og nullet ut mye av det. Derfor tror jeg ikke United slipper inn mål. Så får vi bare håpe at de scorer selv, sier Solskjær som er spent på hvordan Mourinho setter opp laget offensivt.

– Lukaku er usikker. Men du har Rashford, Lingard, Sánchez, Mata. Hvem av de kreative skal få sjansen?

Kristiansunderen fikk selv en opptur med Moldes 2–0-seier i eliteserien over Strømsgodset 16. mai. Mandag møter MFK Ranheim i Trondheim.

Publisert:
 1. Manchester United
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Molde FK
 4. FA-cupen
 5. José Mourinho

Mest lest akkurat nå

 1. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

 2. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

 3. Ryfylke har fått sin første vingård

 4. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

 5. Wirak varslet snø over Vinterland, og det fikk han

 6. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død