Mourinhos første dag i ny jobb blir å synse om Solskjær og Manchester United

Tidligere Manchester United- og Chelsea-manager Jose Mourinho har fått ny jobb. Nå blir han en del av Sky Sports Premier League-sendinger.

José Mourinho blir ny TV-ekspert hos Sky Sports. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Portugiserens har vært klubbløs etter at han fikk sparken i Manchester United i desember i fjor. Men nå er han tilbake fotball-manesjen, men ikke som manager.

Fra søndag tar han plass i Sky Sports ekspertpanel. Første opptreden blir når hans to gamle klubber, Manchester United og Chelsea, møtes på Old Trafford søndag, opplyser Sky Sports.

«Han bringer mye kunnskap fra garderoben, og mange sterke meninger til sendingene», skriver TV-kanalen om sin nye ekspert.

Les også

Liverpool herjet i seriestarten: – Superfotball

Les også

Et hemmelig nummer ringte til Harry Maguire. Det var Sir Alex Ferguson.

Suksess

I Chelsea vant han Premier League to år på rad, ligacupen og FA cupen første gang han trente klubben (2004-2007), mens han vant ligaen og ligacupen i sitt andre opphold (2013–2015) hos de blå i London.

I Manchester United (2016–2018) førte han «de røde djevlene» til topps i europaligaen og seier i ligacupen før han fikk sparken.

Han har også vunnet mesterligaen med Porto (2004) og Milan (2010) og blitt spansk seriemester med Real Madrid, for å nevne noe.

Les også

Tjærnås’ Premier League-tips: «Neste år løfter Liverpool ligatrofeet»

Les også

Solskjær: – Føler ikke den negativiteten dere snakker om

Vil tilbake som manager

Mourinho vil i Sky Sports jobbe sammen med flere tidligere Premier League-profiler. TV-kanalen har blant annet Gary Neville, Jamie Carragher, Graeme Souness og Jamie Redknapp i stallen.

– Premier League er helt spesielt for meg. Det kreves så mye hardt arbeid for å vinne og man kan ikke ta øynene bort fra kampene hver uke», sier Mourinho til Sky.

Selv om han nå blir en del av ekspertpanelet til TV-kanalen betyr det ikke at han gir seg som manager, skal vi tro Mourinho rett.

– Fotball er lidenskap, det betyr så mye for fansen. Jeg ser fram mot å ta del i TV-sendingene før jeg etter hvert tar plass på sidelinjen, sier 56-åringen videre.

Publisert: