Favre vil ha spiss som kan avlaste Haaland

Borussia Dortmunds trener Lucien Favre vil gjerne ha inn en ny spiss som kan gi Erling Braut Haaland avlastning. Han vil ikke slite ut sin unge norske stjerne.

Borussia Dortmunds trener Lucien Favre (t.v.) ønsker en spiss som kan avlaste Erling Braut Haaland. Han sier det vil være farlig å overbelaste den 19-årige måljegeren.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Haaland gjorde i helgen comeback etter å ha mistet flere kamper med skaden han pådro seg mot Bayern München. Det ble med en halv time, men han ble like godt matchvinner på overtid mot Fortuna Düsseldorf. Det var hans sjette mål som innhopper i vårsesongen, tangering av bundesligarekorden.

Totalt har Haaland 11 mål på 12 kamper, scoring hvert 72. minutt i snitt. Halvtimen han spilte lørdag var nok til å komme på rundens lag i anerkjente Kicker for tredje gang.

– Han er bare 19 år. Han vokser fortsatt, og har vært skadet noen ganger. Vi må passe på og dosere det han gjør. Ellers vil det være farlig, sa Favre, som fikk flere spørsmål om Haaland på mandagens videopressekonferanse der alle spørsmål var sendt inn på forhånd.

Svarte Fjørtoft

Ett av dem kom fra Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft, som lurte på hvor vanskelig det er å fortelle en ivrig unggutt at han noen ganger må nøye seg med jokerrollen.

– For mange er det umulig å spille tre kamper på en uke, slik vi gjør denne uken. Normalt vil vi ha med Erling. Vi trenger ham, og jeg liker mentaliteten hans. Han vil alltid spille, vil alltid vinne, men han er som sagt bare 19, sa treneren.

– Han har så stort utviklingspotensial. Han vil stadig være igjen og ha ekstratrening, og det er gøy å gjøre det med ham, men det handler om å ta små steg. Det er viktig å dosere, og vi har en plan for ham.

Les også

Haaland ble matchvinner med praktheading fem minutter på overtid

Avlaster

Borussia Dortmund har i øyeblikket ikke rene spisser som alternativ, og i Haalands skadefravær spilte Thorgan Hazard ute av posisjon på hans plass. Favre gjorde det klart at han gjerne styrker stallen med en spiss som kan avlaste nordmannen.

Onsdag er det kamp mot Mainz, lagets tredje siste oppgjør i Bundesliga.

Gullduellen mot Bayern München er i praksis (og tirsdag kveld trolig også definitivt) tapt, men Dortmund har sikret mesterligaplass. Målet er å vinne de tre gjenstående kampene og trygge sølvet.

– Den neste kampen er alltid den viktigste, men vi vil vinne hver kamp, sa Favre.

Publisert: