Holmenkollen Skifestival fikk krisepakke. Nå får tilskuerne igjen billettpengene.

Holmenkollen Skifestival gikk glipp av store inntekter fra sine arrangementer i vinter. Nå har de fått 14,7 millioner kroner i kompensasjon.

Publisert: Publisert:

Therese Johaug etter tremila i Holmenkollen, for tomme tribuner. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

 • NTB

Holmenkollen Skifestival søkte i april om Kulturdepartementets krisepakke om kompensasjon for tapte inntekter og merutgifter etter at koronaviruset satte en stopper for fullverdige konkurranser i mars.

De fikk arrangert langrenn, hopp og kombinert, men uten publikum. Verdenscuprennene i skiskyting som skulle vært arrangert 20.–22. mars, ble avlyst helt.

Les også

Klæbo signerte gullkantet avtale. Flere av de andre skistjernene sliter med å selge den ledige sponsorplassen på skidressen.

Det resulterte i en svært krevende økonomisk situasjon for arrangørselskapet. Takket være et intensivt dugnadsarbeid og god støtte og garantier fra samarbeidspartnere, har selskapet vært i stand til å overleve.

Fredag kom gladmeldingen om at de har fått 14,7 millioner kroner av søknadssummen på 18,3 millioner kroner. Pengene skal i hovedsak gå til å tilby billettkjøperne kompensasjon.

– Vi er veldig fornøyde og glade for at vi har fått tilsagn på vår søknad til Kulturdepartementet. Vi har hele tiden hatt et ønske, og jobbet hardt for å imøtekomme våre billettkjøpere med en god løsning. Det vil vi ha mulighet til nå. Mer informasjon og mail til alle billettkjøpere kommer i løpet av neste uke, sier Birger Magnus, styreleder i arrangørselskapet, i en pressemelding.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal

 2. Nytt tilfelle av korona­smitte i Stavanger: – Reiserelatert

 3. Hel Stavanger-familie lager film for hele familien

 4. Gjenopptok søket etter antatt omkommet kvinne ved Månafossen

 5. Smitte i topphåndball­klubb: Alle spillerne sendes i karantene

 6. Ryfast: Tidsplanen ryker for spansk selskap. Passerer 3 millioner gratisturer

 1. Holmenkollen
 2. Langrenn
 3. Hopp
 4. Koronaviruset