Ny hjemmebanefiasko for Chelsea

Chelsea gikk på en skikkelig smell da de torsdag tapte 0–2 hjemme mot Southampton i Premier League.

Willian (til høyre) herjet da Chelsea slo Tottenham i helgen, men torsdag kom brasilianeren og hans lag kraftig ned på jorden mot Southampton.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Chelsea – Southampton 0–2

Dermed kom Frank Lampards lag kraftig ned på jorden etter borteseieren over Tottenham søndag. Michael Obafemi og Nathan Redmond scoret for gjestene.

De blå har imponert til tider den første halvdelen av sesongen, men den siste tiden har de rotet bort mange poeng hjemme mot antatt svakere motstand.

30. november ble det 0-1-tap hjemme mot West Ham og 14. desember ble det samme resultat hjemme mot Bournemouth. Torsdag kom altså en ny smell, deres fjerde hjemmetap i ligaen denne sesongen.

Skaper ikke nok

Chelsea ligger fortsatt på den viktige fjerdeplassen som vil gi spill i mesterligaen neste sesong, men avstanden ned til konkurrentene har krympet de siste ukene. Nå skiller det tre poeng ned til Tottenham og Sheffield United på plassene bak.

– Vi klarer ikke å skape nok sjanser sånn som vi gjorde i starten av sesongen. Vi klarer ikke å slå den avgjørende pasningen. Mot Tottenham hadde vi rom å løpe i, men i dag hadde vi null rom, sa Chelsea-manager Frank Lampard til BBC.

Les også

Arsenal-helten slapp med skrekken i managerdebuten: – Det er helt håpløst

Frank Lampard (til høyre) og hans Chelsea har gått på noen smeller den siste tiden. her fra nederlaget mot Everton tidligere i desember.

Pen scoring

Obafemis ledermål kom etter 31 minutter. Chelsea mistet ballen på vei fremover i banen, og 19-åringen mottok ballen på cirka 25 meter. Obafemi avanserte, dro seg inn i banen og la ballen vakkert i det lengste hjørnet.

17 minutter før slutt ble ledelsen doblet for Southampton. Redmond fikk ballen på bakre stolpe og vippet inn 2–0 over Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga.

Southampton har hatt en stor opptur den siste perioden, med fire seire på sine siste seks kamper. De er nummer 14 i Premier League.

(©NTB)

Publisert: