Ødegaard ble fratatt scoring - refser videodømming: – Det er galskap

Martin Ødegaard trodde han hadde sikret Vitesse alle tre poengene like før slutt, men så tok dommeren i bruk videodømming.

Martin Ødegaard er ikke fornøyd med teknologien som er kommet inn i fotballen.
  • Andreas Hopen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Vitesse - Heerenveen 2–2

Martin Ødegaard trodde han hadde økt ledelsen til Vitesse like før slutt med sitt fjerde ligamål for sesongen, men i stedet ble det blåst straffe til hans tidligere klubb Heerenveen.

Stillingen var 2–1 til Vitesse da 20 år gamle Ødegaard dro seg inn fra siden og dunket inn det han trodde var 3–1-scoringen mot sine gamle lagkamerater.

Men så viste dommeren VAR-tegnet.

  • LEST DENNE? Norsk stortalent leies ut til Martin Ødegaards tidligere klubb

For i forkant av Ødegaards scoring hadde Vitesses midtstopper Jake Clarke-Salter, som er på utlån fra Chelsea, dyttet en motspiller overende inne inne i Vitesses 16-meter. Da Ødegaard scoret, fikk dommeren anledning til å se på videobildene etter innspill fra sine assistenter.

Etter flere minutter konkluderte dommeren med at det måtte dømmes straffe på situasjonen som skjedde i forkant av Ødegaards scoring. Sam Lammers utlignet for gjestene fra krittmerket, og Vitesse gikk på sitt andre poengtap på rad. Forrige helg ble det tap mot Fortuna Sittard.

Refser VAR: – Det er ikke fotball

Etter kampen var ikke Martin Ødegaard nådig mot VAR sitt inntog i fotballen.

– Det er galskap, det er slik fotballen er blitt nå med VAR. Jeg liker det ikke, for meg er ikke dette fotball. Det er lett å si at det er fordi det går mot meg, men for meg er ikke dette skikkelig fotball. Dette er den mest bitre følelsen jeg har hatt etter en kamp, sier Ødegaard i et videointervju med NOS.

– Når du trenger VAR for å se om det er straffe eller ikke, da er det ikke nødvendig å blåse. For meg er ikke VAR nødvendig, det tar vekk sjarmen med fotball, sier en tydelig skuffet Ødegaard.

Vitesse ligger som nummer fem i Eredivise. På grunn av poengtapet taper de terreng til AZ Alkmaar på fjerdeplass. Heerenveen på sin side ligger bare tre poeng over nedrykkskvalik.

Ødegaard har på de siste fem kampene notert seg for to mål og to målgivende i Eredivise.

Publisert:
  1. Martin Ødegaard
  2. Eredivisie

Mest lest akkurat nå

  1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

  2. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

  3. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

  4. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

  5. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

  6. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter